Ceaiuri Pentru Reumatism – Coada-Calului, Mătase de Porumb și Țelină

Începând de la o anumită vârstă, problemele de sănătate încep să devină mai persistente și mai supărătoare, din cauza procesului de îmbătrânire.

Durerile reumatice par imposibil de tratat, însă plantele ajută la ameliorarea lor într-o oarecare măsură.

Ceaiuri Pentru Reumatism (Image courtesy sxc.hu)

Ceaiuri Pentru Reumatism (Image courtesy sxc.hu)

Top 3 plante pentru reumatism

Coada-calului, mătasea de porumb și țelina sunt trei plante care pot fi utilizate pentru alinarea durerilor de reumatism.

Ceai de coada-calului – obligatoriu pentru vârstnici

Preotul elvețian Kunzle spunea în cărțile sale că planta coada-calului este cea mai bună pentru persoanele cu reumatism.

De la o oarecare vârstă, fiecare om ar trebui să bea câte o cană de ceai de coada-calului. Consumată zilnic, ca o băutură permanentă, coada-calului face să dispară toate durerile reumatice, nevralgice și artritice.

Ceaiul de coada-calului este un leac indispensabil persoanelor vârstnice, care vor să aibă un apus de viață sănătos.

Cele mai puternice dureri le ameliorează această plantă. Inclusiv durerile provocate de formarea de calculi se pot vindeca rapid cu ajutorul unei băi cu aburi de coada-calului.

Ceai de mătase de porumb pentru reumatism

Mătasea de porumb face minuni în toate formele de reumatism și artrită.

Se prepară sub formă de decoct, pentru a beneficia din plin de substanțele active vindecătoare ale plantei.

Se folosește o linguriță de mătase de porumb (planta tocată sau măcinată sub formă de pulbere) la o cană cu apă. Se fierbe 10 minute.

Se poate îndulci cu miere, însă cel mai bine se bea simplu. Se beau câte 2-3 căni pe zi, pe termen lung, fără risc de efecte secundare.

Ceai de țelină pentru dureri reumatice și de artrită

Se folosește atât rădăcina, cât și frunzele. Se pun 230 g de țelină la fiert în 950 ml de apă, la foc mic.

Se lasă până când lichidul ajunge la jumătate. Se strecoară și se bea toată cantitatea rezultată într-o zi. Această cantitate se împarte în 3 porții egale, care se beau pe parcursul unei zile.

Se consumă de regulă fierbinte sau cald. Ceaiul se va prepara zilnic, și se va bea în dozele recomandate, pe termen lung.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.