Polipi la Vezica Urinară – Dietă și Tratamente Naturiste

Polipii apar și dezvoltă cu precădere în zonele corpului acoperite cu mucoasă, acolo unde sunt sau pot fi inflamații. De aceea, pentru prevenirea polipilor, este bine să se trateze inflamațiile existente. Indiferent de locația lor, numai un control medical poate pune diagnosticul de polipi, întrucât aceștia nu se simt și nici nu creează simptome. Polipii pe colon sau la vezica urinară apar din cauza unor dereglări metabolice care survin ca urmare a unei alimentații nesănătoase.

Polipi la Vezica Urinară – Dietă și Tratamente Naturiste (Image courtesy sxc.hu)

Polipi la Vezica Urinară – Dietă și Tratamente Naturiste (Image courtesy sxc.hu)

Tutunul, consumul de băuturi alcoolice în exces, hrana procesată și plină de aditivi artificiali reprezintă tot atâția factori care duc la apariția polipilor. De altfel, persoanele care fumează sau consumă alcool și nu se hrănesc cu alimente proaspete, bogate în substanțe nutritive, sunt mai predispuse la a dezvolta polipi pe colon, vezica urinară sau intestin.

> Alimente-medicament pentru polipi

În cazul polipilor, ca și în alte boli, este bine să se schimbe regimul alimentar, și să se insiste pe fructe și legume, pește, produse lactate și uleiuri vegetale. Dieta zilnică trebuie să includă mai mult din următoarele alimente cu proprietăți terapeutice în acest caz:

– Sfeclă
– Morcov
– Usturoi
– Ceapă
– Spanac
– Varză
– Ridiche
– Hrean
– Dovleac
– Grâu încolțit
– Cereale, musli
– Pește (oceanic)
– Alge marine (câte o jumătate de linguriță, de 2-3 ori pe zi)

> Alimente care trebuie evitate

Se vor reduce la maxim sau se va renunța complet la:

– Produse de patiserie
– Pâine cu drojdie
– Roșii
– Bere
– Castraveți murați
– Zahăr

> Plante medicinale pentru polipi

Există foarte multe plante cu efecte antitumorale care pot fi administrare pentru tratarea polipilor, indiferent de locația lor:

– Urzică
– Păpădie
– Traista-ciobanului
– Podbal
– Troscot
– Ghimpe
– Brusture
– Paduchernița
– Crengi de brad (preparate sub formă de ceai, se bea câte o jumătate de pahar, de 2-3 ori pe zi)

> Polipi la vezica urinară - Tratamente naturiste

Hrean cu miere

• Pentru polipi la vezică, pe uretră sau uter, se poate încerca un tratament naturist pe bază de hrean și miere, care a dat roade în unele cazuri. Se amestecă 1 kilogram de miere cu 3 rădăcini de hrean ras cu tot cu coajă. Din acest preparat se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Macerat de ou cu lămâie și miere

Se spală 5 ouă de țară și se pun cu tot cu coajă într-un borcan unul lângă altul. Se toarnă apoi peste ele zeama de la 10-15 lămâi (cât să acopere ouăle cu 5-6 mm). Se leagă borcanul la gură și se lasă la macerat la loc întunecos 10 zile. Ouăle se mai întorc din când în când, pentru  a se macera bine coaja. La urmă va rămâne doar pielița pe ou. Se amestecă bine compoziția și se trece prin tifon. Lichidul obținut se amestecă apoi cu 250 g de miere de salcâm și 250 g de alcool dublu rafinat. Se iau câte 25 de grame, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Tinctură de propolis

Se ia câte o linguriță de tinctură, diluată cu 50 ml de apă, de 2-3 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. Tratamentul durează 2 luni, și se poate relua după o pauză de 10 zile.

Tinctură de gălbenele

Se ia câte o linguriță de tinctură pe zi, diluată cu 50 ml de apă. Tratamentul se face 2-3 luni consecutiv.

Ceai de mușețel și rostopască

Se dau plantele (în părți egale) prin râșnița de cafea și se obține o pulbere. Se ia o lingură de pulbere și se adaugă la infuzat într-un pahar cu apă clocotită. Se lasă 6-8 ore, apoi se strecoară și se ia câte o lingură, de 4 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă. Tratamentul se face 30 de zile, cu 10 zile pauză.

Băi de șezut cu coada-calului și coada-șoricelului

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Sucul de sfecla rosie in cantitati mici dar zilnice ajuta regenerarea celulelor am cunoscut o doctorita homeopata care ma ajutat sa cresc imunitatea fetei mele cu sucul de sfecla

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.