Micoza piciorului – tratament naturist cu USTUROI și OȚET

Micoza piciorului se mai numește în termeni clinici “piciorul de atlet” (Tinea pedis), deoarece este o afecțiune a pielii piciorului adesea întâlnită la sportivii a căror încălțăminte păstrează umiditatea. Micoza apare de asemenea mai des la persoanele care lucrează în mină sau în armată.

Micoza Piciorului – Tratament Naturist cu Oțet și Usturoi

Image courtesy sxc.hu

Ce este micoza piciorului

Micoza vorba o infecție, produsă de o ciupercă, și poate să apară în zone diferite zone ale piciorului. Se dezvoltă cel mai bine într-un mediu umed și cald, mai ales între degete.

Ciuperca piciorului este o afecțiune contagioasă care se poate transmite prin atingerea pielii infectate, a încălțămintei sau prosopului persoanei infectate. Micoza se poate lua și de pe suprafețele publice contaminate (băi, dușuri sau vestiare). Persoanele vârstnice sunt mai predispuse la infectarea cu acești fungi atunci când intră în contact cu ei. Infecția este adesea recidivantă.

Micoza piciorului:  simptome

Simptomele pot fi diferite în funcție de persoană sau tipul infecției. Unele persoane pot să acuze dureri severe, iar altele pot să nu prezinte nici un simptom. Micoza interdigitală (care apare între pliurile degetelor de la picior) este cea mai des întâlnită formă. Se poate extinde inclusiv la unghii sau pe talpă.

– Înroșirea pielii, vezicule cu lichid
– Mâncărime a pielii afectate, arsuri, miros neplăcut
– Descuamarea pielii piciorului
– Fisuri cutanate între degetele piciorului

Micoza piciorului:  tratament naturist

Ingrediente

– 10 căței de usturoi
– 500 ml de oțet de mere
– 100 g de salvie

Se toacă usturoiul mărunt și se amestecă într-un borcan cu frunzele de salvie mărunțite. Peste ele se toarnă oțetul, și vasul se închide ermetic. Preparatul se lasă la macerat 30 de zile, agitând borcanul periodic.

Cu acest preparat se fac băi la picioare, sau doar la piciorul afectat de ciupercă. Pentru o baie, se folosesc 5 linguri de preparat care se adaugă în ligheanul cu apă fierbinte. Baia durează un sfert de oră. Procedeul se repetă de 2-3 ori pe săptămână.

Atenție! Acest tratament nu se aplică pe rănile deschise sau alte leziuni ale pielii, deoarece poate provoca usturime și durere.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Cei comozi pot folosi pentru tratarea onicomicozei uleiul esential de patchouli 🙂

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.