Gălbenuș de ou crud – tratamente pentru numeroase boli
Există o dispută de mult timp în rândul medicilor cu privire la cât de sănătos sau nociv este consumul de ou crud.
Cercetările au arătat că oul crud este într-adevăr sănătos, însă fără albuș.
Albușul de ou consumat crud blochează absorbția unor vitamine și minerale.
După spargerea oului, gălbenușul trebuie așadar separat de albuș și consumat crud, simplu sau cu miere, scorțișoară, ulei de măsline sau lapte.
Gălbenușul de ou – conținut nutrițional
În gălbenușul de ou sunt adunate foarte multe substanțe nutritive, esențiale pentru sănătatea noastră:
– proteine, fier, calciu, lecitină, colină, antioxidanți și substanțe antitumorale, vitamina B2, B5, B7, B12, Vitamina D.
Gălbenușul de ou crud este mai rapid absorbit de organism și foarte bine tolerat de către cei care au alergii.
Tratamente naturiste cu gălbenuș de ou
• Boala Alzheimer, tulburări de memorie
Conform studiilor, Alzheimer este o boală adesea cauzată de lipsa de colină din alimentația zilnică. Colina se găsește din belșug în gălbenușul de ou.
Această substanță are efecte vitale în ceea ce privește transmiterea de impulsuri nervoase și prevenirea demenței senile și a Alzheimerului.
Pentru ameliorarea funcției de memorare și concentrare, se consumă câte 1-2 gălbenușuri de ou pe zi, timp de 4 săptămâni. După o pauză de 3 săptămâni cura se poate relua.
• Anemie, avitaminoză, rahitism
Consumul a 1-2 gălbenușuri de ou crude pe zi poate combate și preveni anemia, rahitismul sau avitaminoza.
Gălbenușul conține aminoacizi esențiali, minerale și vitamine importante pentru evitarea acestor carențe sau refacerea organismului după o perioadă de post.
Fierul din gălbenușul de ou este foarte rapid asimilat de către organism. Se poate consuma în combinație cu sfeclă roșie, pentru combaterea și tratarea anemiei.
În cazul lipsei de Vitamina B, se recomandă câte 2 ouă pe zi, timp de 5 zile pe săptămână, pentru rezolvarea carențelor.
• Oboseală cronică, surmenaj psihic
Se consumă câte 2 gălbenușuri de ou pe zi, 5 zile din săptămână. Dieta poate conține mai multe verdețuri de sezon – urzici, spanac, leurdă.
• Cataracta, degenerescența maculară
Un gălbenuș de ou crud pe zi poate aduce corpului un aport benefic de luteină și zeaxantină, două tipuri de antioxidanți puternici care pot reduce riscul de cataractă cu 26%, și riscul de manifestare a degenerscenței maculare la persoanele vârstnice cu 50%.
• Colesterol, boli de inimă, infarct miocardic
Deși mulți dintre noi cred mitul care spune că ouăle nu sunt bune pentru inimă deoarece cresc colesterolul și riscul de boli arteriale, studiile au demonstrat că gălbenușul de ou consumat regulat poate preveni ateroscleroza și reduce riscul de infact miocardic.
Ouăle proaspete pot fi consumate foarte bine în locul prăjelilor sau preparatelor din carne în cazul persoanelor care vor să țină sub control valorilor colesterolului și trigliceridelor.
• Tromboză
Coreenii au realizat un studiu acum 15 ani pe consumul de gălbenuș de ou și au văzut că acesta combate agregarea plachetară, prevenind astfel formarea cheagurilor de sânge.
Se poate face o cură de 1-2 săptămâni în timpul primăverii cu 1-2 gălbenușuri de ou pe zi, pentru prevenirea trombozelor.
• Fracturi
Ouăle sunt o sursă naturală unică de Vitamina D, prin care ajută la absorbirea și fixarea calciului în oase.
Alături de aceste beneficii, gălbenușul de ou conține de asemenea aminoacizi care ajută la refacerea țesuturilor osoase afectate cum este cazul fracturilor. Se pot consuma câte 1-2 ouă pe zi, timp de 30-40 de zile.
• Reumatism
Ouăle sunt alimente cu proprietăți antiinflamatoare surprinzătoare, datorate colinei.
Pentru durerile de articulații, rigiditate și dificultăți de mobilitate se pot consuma ochiuri fierte în ap cu salată de sfeclă roșie. Acest tratament se pot face de 3-4 ori pe săptămână, timp de 3 luni.
• Obezitate
Ouăle consumate la micul dejun nu doar că nu îngrașă, ci chiar ajută la slăbit, atunci când înlocuiesc produse din carne sau panificație, bogate în calorii.
Se poate face o cură de 2 luni cu câte un ou la micul dejun.
• Sarcină
Oul conține colină, fier, Vitamine din complexul B și Vitamina D, substanțe de care fetusul are nevoie pentru dezvoltarea sistemului nervos și osos.
Femeile însărcinate și mamele care alăptează sunt sfătuite să consume câte 2 ouă fierte pe zi, de 5 ori pe săptămână, la micul dejun.
• Infecții, cancer
Oul nu este primul aliment care ne vine în minte când ne gândim la tratarea infecțiilor. Însă studiile au arătat că pe perioada unei infecții, consumul de ouă poate crește aportul de seleniu din organism și implicit imunitatea.
Seleniu luat din surse alimentare poate ajuta corpul să facă față mai ușor infecțiilor.
De asemenea, femeile și bărbații cu cancer ovarian respectiv de prostată sunt sfătuiți să includă 2 ouă în dieta zilnică.
• Cancer la sân
Cercetările medicilor au arătat că femeile care consumă adesea gălbenuș de ou au un risc mai mic de a dezvolta cancer la sân decât cele care nu includ în dieta zilnică acest aliment.
Acest efecte anticancerigen și antitumoral se datorează antioxidanților din gălbenușul de ou, care împiedică transformarea celulelor sănătoase de sânge în celule maligne.
• Boala canceroasă
Există o rețetă foarte bună pentru prevenirea cancerului pe bază de un gălbenuș de ou și o linguriță cu vârf de pulbere de iarba de năpraznic.
Acest amestec se ia dimineața, apoi încă de 3 ori pe parcursul zilei, pe stomacul gol. Cura se face cel puțin un an, și are la bază un regim vegetarian.
• Gălbenuș de ou pentru păr
Se recomandă consumul a cel puțin 5 gălbenușuri de ou crud pe săptămână, în cure de 1-3 luni. Este un tratament bun pentru stimularea creșterii părului și unghiilor.
Contraindicații
Ouăle de găină pot provoca alergii la persoanele predispuse. Simptomele unei alergii la ouă sunt: indigestie, mâncărimi și erupții pe piele, catar bronșic.
De aceea se recomandă doar gălbenușul de ou consumat crud, care are un grad de toxicitate redusă.
ATENTIE LA COLINA!!!!!!!
Da,cu conditia ca oul sa fie proaspat!
Thank you .
Dar nu din crescatorii.
Dar sa fie proaspat si nu din crescatorii
si cu colesterolul ce facem???
Oul conține grăsimi bune, care nu afectează colesterolul.
cititi espre colestertol..doar albusul nu contine colesterol, galebenusul este numai colesterol1