Ciocuri pe Coloană (Osteofite) – Simptome, Tratament cu Alifie de Sânziene

Osteofitele, cunoscute popular sub numele de ciocuri de papagal din cauza formei lor, reprezintă niște excrescențe osoase ce apar de regulă în jurul discurilor intervertebrale și articulațiilor, pe capetele oaselor sau la nivelul tendoanelor și ligamentelor.

Ciocuri pe Coloană (Osteofite) - Simptome, Tratament cu Alifie de Sânziene

Ciocuri pe Coloană (Osteofite) – Simptome, Tratament cu Alifie de Sânziene

Osteofite – Cauze și Simptome

____________________________________________________________________________________________

Medicii nu cunosc cu exactitate factorii care declanșează osteofitele și durerile provocate de aceste ciocuri. Majoritatea spun doar că acestea apar în urma procesului de degradare și degenerare a structurilor articulare, ca o reacție naturală de reparare a lor. Osteofitele se produc prin procesul de formare de cartilaj nou, și pot să apară la nivelul coloanei vertebrale, articulațiilor șoldului, coatelor, genunchilor, pe zona umerilor, în talpă sau la degetele de la mâini.

În mod normal, osteofitele nu sunt dureroase, dar ele pot provoca dureri mari prin atingerea unei alte suprafețe osoase, sau prin intrarea în contact cu anumite vase de sânge sau nervi. Există persoane care nu prezintă simptome dureroase luni de zile de la instalarea acestei afecțiuni.

În cazuri avansate de osteofite, ciocurile pot duce la anchilozarea circulației și invaliditate în zona respectivă.

Diagnosticul corect de osteofite se poate pune numai în urma unui control radiologic sau tomografic computerizat. Aceste metode iradiante sunt însă nocive practicate des, pentru monotorizarea evoluției bolii sau a eficienței tratamentului prescris de medic.

Rețetă Alifie de Sânziene pentru ciocuri pe coloană

____________________________________________________________________________________________

Ingrediente

– 20 g de sânziene
– 30 ml spirt sanitar
– 200 ml de ulei de măsline
– 50 g de ceară de albine

____________________________________________________________________________________________

Preparare

Se pune planta uscată și mărunțită la macerat în spirtul medicinal într-un borcan închis ermetic. Se lasă la macerat peste noapte (12 ore). Dimineața se adaugă uleiul de măsline și se pune pe un vas la bain marie, timp de 3 ore, agitând vasul din când în când. Se lasă apoi 3 zile în reapus, apoi se strecoară și se pune din nou pe foc într-un vas, adăugând ceara de albine. Se amestecă în continuu până când ceara se topește. După ce s-a răcit la temperatura camerei, se pune în cutiuțe și se păstrează la frigider.

Cu alifia de sânziene se fac fricționări de-a lungul coloanei vertebrale în fiecare seară, pentru ameliorarea simptomelor.

Cautari:
    ciocuri pe coloana | ciocuri la coloana | osteofite | tratament osteofite | tratament medicamentos pt ciocuri pe coloana | osteofite toracale | osteofite lombare | osteofite cauze si tratament | ciocuri la ceafa | osteofile la coloană |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play