Clicky

Infecții Intestinale – Simptome, Dietă, Tratamente Naturiste

Infecțiile intestinale sunt afecțiuni care apar mult mai frecvent decât ne putem imagina, și pot produce complicații neașteptate. Cel mai neplăcut simptom al unei infecții intestinale este diareea, care se produce mai mult de 3-4 ori pe zi.

Infecții Intestinale – Simptome, Dietă, Tratamente Naturiste

Infecții Intestinale – Simptome, Dietă, Tratamente Naturiste

Infecție intestinală – Simptome

Infecțiile intestinale și dereglările de tranzit apar atunci când echilibrul bacteriilor din stomac este perturbat de consumul unor alimente sau apă contaminate cu viruși sau bacterii dăunătoare.

Simptome grave, care necesită consultul medicului și administrarea unui tratament specific:

– Diaree cu dureri intense (colici abdominale și rectale)
– Vomă, dureri de cap
– Febră peste 38 de grade celsius
– Scaun cu mucus, puroi sau sânge
– Deshidratare, senzație permanentă de sete, gură uscată
– Slăbiciune
– Tensiune arterială crescută, palpitații
– Piele uscată

Infecții intestinale – Dietă

____________________________________________________________________________________________

În majoritatea cazurilor, aceste infecții nu sunt periculoase, și trec de la sine. De aceea se poate grăbi procesul de vindecare și de prevenire cu anumite alimente-medicament.

Zeamă de orez

Se pune orezul la fiert și se scurge zeama. Se consumă ca o supă cu efecte anti-diareice și astringente. Combate consecințele infecției și este foarte bine tolerat de stomac.

• Iaurt

Foarte bune în cazul infecțiilor intestinale, toxiinfecțiilor sau diaree sunt iaurturile probiotice, bogate în culturi de bacterii. Acestea ajută la re-echilibrarea florei intestinale și la eliminarea bacteriilor din intestin, la creșterea imunității și curățarea colonului. Se consumă câte 250 ml de iaurt simplu pe zi. Nu se mai mănâncă nimic o oră după ingerare. Cura cu iaurt se face cel puțin 7 zile.

Orez fiert, piure de legume

Persoanele care nu pot mânca sau bea pe perioada infecției intestinale pot încerca un orez sau piure de cartofi/morcovi simplu, cu apă și sare, fără ulei. Aceste alimente ajută la remineralizarea organismului. La diaree, foarte bine sunt tolerate afinele, merele și bananele.

Scorțișoară cu miere

Se amestecă o jumătate de linguriță de scorțișoară cu 2 lingurițe de miere de albine și se ia pe stomacul gol, pentru eliminarea bacteriilor din intestin. Acest tratament se poate urma și ca mijloc de prevenție a bolii sau a recidivei.

Fenicul, chimen, anason

Se recomandă adăugarea acestor condimente la piure sau supă, pentru efectele lor calmante asupra durerilor abdominale, combaterea infecției și bacteriilor.

Usturoi

Se înghit câte 1-3 căței de usturoi întregi, nemestecați, pentru exercitarea efectelor antibiotice și antiparazitare în intestin.

Infecții intestinale și diaree – Tratamente naturiste la domiciliu

____________________________________________________________________________________________

Ceai de mentă, cimbrișor, chimen, ceai negru

Aceste ceaiuri se beau pentru combaterea deshidratării, infecției, inflamației și durerilor. Se adaugă și câte o jumătate de linguriță de sare la o cană de ceai.

Ceai de coada-șoricelului

Se prepară o infuzie combinată, și se beau câte 3-4 căni pe zi. La copiii mici (peste 3 ani) se dau câte 1-2 căni de ceai, iar la sugari, câte 3 linguri de ceai la 8 ore. Ceaiul de coada-șoricelului calmează rapid colicile.

Tinctură de propolis

Se iau câte 50 de picături de tinctură de propolis pe stomacul gol, de 4-5 ori pe zi, puse pe o felie de pâine uscată. Tratamentul se face până când dispar simptomele. Propolisul are efecte antibacteriene, antiparazitare și antivirale, excelent pentru tratarea diareei.

Pulbere de scoarță de stejar

Se ia câte o linguriță, de 4 ori pe zi, pentru absorbirea toxinelor din colon și normalizarea tranzitului intestinal. Pulberea se poate prepara și acasă, prin măcinarea scoarței de stejar prin râșnița de cafea.

Ulei de lavandă

Se iau câte 3-5 picături de ulei volatil de lavandă, de 3 ori pe zi, diluate cu puțină apă. Este un calmant natural pentru colici, și are proprietăți antiparazitare (Giardia) și antibacteriene.

Ulei de cimbru

Foarte multe cazuri de diaree sunt provocate de infecții virale. În aceste cazuri, foarte bun este uleiul volatil de cimbru, cu proprietăți antibiotice și antivirale. Se iau câte 3 picături, de 4 ori pe zi, până la dispariția simptomelor.

Cautari:
    infectie intestinala | infectie la stomac | inflamatie la stomac | infectii la stomac | infectii la intestine | infectii intestinale simptome | infectii intestinale | infectie la stomac ceai | bacterii la stomac | infectie la intestine cauze tratament |
loading...

1 comentariu

  1. INFORMATII EXTREM DE INTERESANTE

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *