Răceala la Stomac (Gastroenterita) – Simptome, Remedii Naturiste

Cunoscută sub numele popular de “răceală la stomac“, sau “gripa stomacului”, gastroenterita la copii este una din cele mai populare afecțiuni ale stomacului. Gastroenterita este de fapt o inflamare a tractului gastro-intestinal. Principala cauză este contactarea unor virusuri sau bacterii.

Răceala la Stomac – Remedii Naturiste Acasă

Răceala la Stomac – Remedii Naturiste Acasă

Gastroenteria – Cauze

Răceala la stomac este cauzată de alimentele pe care le consumăm sau de apa contaminată, care pot conține unele tipuri de bacterii: salmonella, escherichia coli, shigella sau campylobacter.

Există și paraziți care pot provoca gastroenterita la copii: giarda (transmisibilă prin apă sau contactul cu animalele) și cryptosporidium.

Gastroenterita poate să apară și în urma unor alergii alimentare, consum de antibiotice, aspirină, laxative sau cafeină și steorizi.

Răceala la stomac – Simptome

Starea de greață și vomă este cel mai frecvent simptom al gastroenteritei. Pot să apară și stări febrile.

– Stare de vomă (1-2 zile consecutiv)
– Febră peste 38,5 grade celsius
– Dureri de stomac
– Balonare
– Deshidratare

Răceala la stomac – Remedii naturiste acasă

Din fericire, gastroenterita dispare de la sine în 3-5 zile, dacă este cauzată de un virus. Se recomandă consumul de multe lichide, pentru prevenirea deshidratării. Se poate bea apă de izvor, ceai de mușețel sau supe ușoare.

Dacă stările de vomă îl împiedică pe cel bolnav să mănânce, se poate lua o linguriță de miere de albine. Mierea este un bun antispasmodic și antiinflamator, și calmează instant stomacul deranjat și permite consumul de alte alimente sau băuturi ușoare. Foarte bun este ceaiul de mușețel cu miere și nucșoară, cald.

Dacă apare apoi diaree, se poate bea un ceai de frunze de zmeură, se consumă piure de cartofi, orez alb, morcovi fierți sau banane și mere fierte. Aceste alimente ajută tractul digestiv să se recupereze.

Supele de legume sau de pui pot aduce un aport de substanțe nutritive și proteine necesare pentru repararea țesutului muscular și recăpătarea energiei.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.