Rețetă Macerat de Usturoi și Sirop de Usturoi Pentru Copii

Usturoiul este un remediu naturist extrem de benefic, de care se pot bucura și cei mici. Nu are efecte alergice, și poate fi oferit bebelușilor de la vârsta de 6 luni sau un an. Studiile au arătat că bebelușii au supt mai bine la sânul mamelor care au consumat usturoi. Dacă adulții sunt sfătuiți să consume macerat de usturoi în alcool, pentru copii se poate folosi apă caldă, sau li se poate da sirop de usturoi.

Rețetă Macerat de Usturoi și Sirop de Usturoi Pentru Copii

Rețetă Macerat de Usturoi și Sirop de Usturoi Pentru Copii

Usturoi pentru copii 

Usturoiul conține Vitamina C, B1 și B6, calciu, fosfor, seleniu, iod, cupru și proteine, sulf și alicină. Toate aceste substanțe au efecte antibiotice, antivirale și antibacteriene testate. Este un medicament valoros atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Administrarea usturoiului la copii trebuie să se facă treptat, pentru a putea urmări gradul toleranță. Dacă apar reacții alergice: iritații, urticare, probleme digestive sau modificări ale scaunului, se va cere sfatul medicului pediatru.

La ce poate fi folosit usturoiul:

— Gripă și răceală, tuse, stm, bronșită cronică
– Afecțiuni pulmonare, epidemie de gripă
– Difterie, boli infecțioase
– Anemie
– Dizinterie, diaree
– Paraziți intestinali, tenie, oxiuri, ascarizi
– Tulburări circulatorii
– Astenie
– Curăță aparatul digestiv
– Previne fermentațiile intestinale
– Elimină viermii intestinali

Macerat de usturoi pentru copii – rețetă

Cantitatea de usturoi variază în funcție de vârsta copilului bolnav. Astfel, veți avea nevoie de:

Ingrediente:

• 25 g de usturoi (copii între 1-6 ani)
• 40 g de usturoi (copii între 6-13 ani)
• 70 g de usturoi (copii peste 13 ani)
• apă rece

Se pisează cantitatea de usturoi recomandată, se pune la macerat într-un borcan cu apă rece, și se lasă 2 zile la macerat. Pentru atenuarea mirosului și gustului de usturoi, se pot adăuga la macerat câteva frunze sau rădăcină de pătrunjel. Maceratul de usturoi se administrează conform planului:

— Copii 1-6 ani – câte 8 lingurițe pe zi
– Copii 6-13 ani – câte 8 lingurițe pe zi
– Copii peste 13 ani – câte 8 linguri pe zi

Pentru prevenirea și tratarea gripei cu febră și frisoane, se pot face și frecții cu acest macerat, ușor încălzit, pe spate sau pe mâini. Sau se pot pune comprese pe tălpi.

Sirop de usturoi pentru copii – rețetă

Se amestecă un pahar de usturoi pisat cu miere de albine, și se pune într-un vas pe aragaz, la foc mic. Se amestecă ușor, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Mierea astfel încălzită nu își pierde proprietățile. Se amestecă ușor pentru a permite usturoiului să se dizolve și să elibereze sucul. După dizolvare, se acoperă vasul cu un capac și se lasă câteva minute pe foc. Se strecoară fierbinte și se lasă la răcit, apoi se păstrează în frigider.

Copiii pot lua câte o linguriță din oră în oră. Este un remediu bun pentru răceală, tuse convulsivă, sinuzită sau laringintă. Adulții pot lua câte o lingură.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Am sa prepar si eu aceste minuni ,multumim

  2. Buna ziua am nevoe va rog sa stiu care-i cantitatea de usturoi si cantitatea de miere pentru o fetita de 3ani 10luni va multumesc anticipat

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.