Vin de Ceapă – Rețete, Beneficii Senzaționale

Vin de Ceapă – Rețete și Beneficii Senzaționale

Vin de Ceapă – Rețete și Beneficii Senzaționale

I. Rețetă Vin de Ceapă Roșie 

Această rețetă de vin este foarte populară în Japonia. Vinul se poate bea pentru dureri de genunchi, vedere slabă, hipertensiune arterială, hiperglicemie, diabet, urinări frecvente, constipație, boala Alzheimer sau insomnie. Vinul de ceapă roșie este bun în general pentru inimă deoarece reduce lipidele arteriale și crește elasticitatea vaselor de sânge, pentru diabetici, deoarece scade glicemia.

Ingrediente:

• 3 cepe roșii (mov)
• 1 sticlă de vin roșu de calitate

Preparare:

Se curăță ceapa, se taie felii și se lasă la uscat înainte de a le folosi la prepararea vinului. După ce s-au uscat, se pun într-un borcan de sticlă cu capac, și se adaugă vinul roșu. Se închide ermetic și se dă la rece 10 zile, timp în care borcanul nu se deschide.

După cele 10 zile, se separă vinul de ceapă, se toarnă înapoi în sticla originală, și se poate începe tratamentul.

Administrare:

Se ia câte o lingură, una dimineața și una seara, după masă.

II. Rețetă Vin de Ceapă (cu vin alb)

Rețeta de vin de ceapă prezentată mai jos are proprietăți tonice, stimulente generale, cardiace și diuretice. Se poate bea pentru tratarea asteniei, tulburărilor renale sau hidrofiziei.

Ingrediente:

• 5 cepe
• 1 litru de vin alb
• 100 g de miere de albine

 Rețetă Vin de Ceapă Roșie

Vin de Ceapă – Rețete și Beneficii Senzaționale

Preparare:

Se curăță cepele de coajă, se rad pe răzătoare și se pun la macerat într-un borcan sau sticlă cu vinul alb. Se lasă 8 zile, apoi se strecoară. O altă variantă de preparare este să se paseze ceapa la centrifugă, iar sucul rezultat să se combine cu 150 g de zahăr. Se amestecă și se strecoară.

Administrare:

Se iau câte 50 ml de vin de ceapă, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

III. Rețetă Vin de Ceapă (cu vin roșu)

Ingrediente:

• 3 cepe
• 750 ml de vin roșu (o sticlă)

Preparare:

Se spală ceapa, se decojește, și se taie în 8 părți egale. Se pune ceapa într-un borcan, se toarnă vinul, se închide ermetic și se lasă la macerat 7-8 zile la rece. Se strecoară, se depozitează în recipientele dorite, și se păstrează la frigider.

Administrare:

Se bea câte un păhărel (50 ml) de vin, de 1-2 ori pe zi. Pentru vârstnici este suficient 20 de ml pe zi. Se recomandă și consumarea feliilor de ceapă macerate în vin. Pentru cei care nu-l pot consuma ca atare, se poate adăuga o linguriță de miere de albine, sau vinul se poate fierbe ușor și se bea fierbinte, cu condimentele preferate.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

  1. Cum se usuca ceapa? La cuptor? Stiam ca ceapa este cel mai mare “colector” de bacterii din mediul inconjurator. Nu este bine sa consumam ceapa taiata si curatita de foi, a doua zi. Nu se pastreaza nici la frigider, pentru consum. Deci>

    • foarte buna observatia. asa am citit si eu -ca ceapa absoarbe microbi , virusi ,bacterii , daca o tai si o lasi in aer liber..
      multa sanatate stimata doamna liliana barbu si felicitari pentru ca sunteti nu doar atenta ci si constienta de ceea ce cititi..

  2. jura gabriela

    este f interesant cinul cu ceapa rosie,dar cu uscatul este (nu) sau nu o problema…am cautat referirila uscarea cepei,si am gasit ca se usuca in cuptor vreo 3 ore cu incalzire in prealabil la temp de 40-50 de grade dar am mai observat o constatare ,anume ca trebuie sa oparesti ceapa ,o lasi sa se scurga si apoi o usuci….deci ,sa cautam mai bine sa ne documentam…..dar asa cum am spus sunt sigura ca este bun

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.