Comprese cu Bitter Suedez Pentru Orice Boală – Cum se Aplică

Așa cum reiese din “Manuscrisul vechi” al doctorului Samst (transcrierea puterii tămăduitoare a ierburilor suedeze), Bitterul Suedez este un amestec de plante cu adevărat miraculos, despre care se poate spune pe drept cuvânt că abia dacă mai este vreo boală pe care să nu o poată vindeca.

Comprese cu Bitter Suedez Pentru Orice Boală – Cum se Aplică

Comprese cu Bitter Suedez Pentru Orice Boală – Cum se Aplică

Bitter suedez – Indicații Terapeutice

Bitterul suedez este considerat o bază pentru orice tratament, de la răni nevindecabile, arsuri grave, cicatrici, entorse și luxații, până la dureri de cap, migrene, sinuzită purulentă, gripă, bronșite, meningită, afecțiuni oculare și auditive, tulburări nervoase, epilepsie, afecțiuni gastro-intestinale, renale, hepatice, artrită și reumatism, boli cronice interne și diferite tipuri de cancer. Compresele cu bitter suedez se pot încerca pentru orice suferință, prin aplicarea lor pe locul afectat, conform metodei descrise mai jos.

Bitterul suedez poate fi folosit inclusiv de către cei care au interdicție la alcool. Conform unor cercetări de laborator, ierburile suedeze înving alcoolul și sunt considerate un medicament. În aceste cazuri, se pot pune mai des comprese cu bitter suedez în regiunea ficatului și a rinichilor, iar intern, se poate începe o cură cu câte o linguriță pe zi.

Bitterul suedez se găsește în magazinele naturiste, și deși este destul de scump, este un leac veritabil de urgență și pe termen lung care nu trebuie să lipsească din casele noastre.

Cum se aplică compresele cu bitter suedez

Se ia o bucată de vată (sau celofibră) mai mică sau mai mare, în funcție de dimensiunea locului afectat, și se înmoaie în bitter suedez, cât să se umezească ușor. Înainte de aplicare, se unge zona bolnavă cu unguent de gălbenele sau untură se porc. Această măsură de precauție se ia deoarece alcoolul din ierburile suedeze pot trage grăsimea din piele.

Se aplică așadar compresele pe locul bolnav, se acoperă cu o bucată mare de folie sau plastic, și pe deasupra se leagă o fașă sau o cârpă caldă, pentru a permite mișcarea. Compresa cu bitter suedez se lasă să acționeze vreme de 2-4 ore, în funcție de gravitatea bolii, sau de modul în care o suportă fiecare. Cei care nu au probleme la aplicarea bitterului, pot lăsa compresa toată noaptea.

După ce se îndepărtează compresa, este bine ca pielea să se pudreze, pentru a evita iritațiile la persoanele sensibile. Dacă totuși pielea se înroșește, apar senzații de arsură sau mâncărimi, se compresele pot fi scoase din când în când, sau se lasă mai puțin, în jur de 1-2 ore.

De asemenea, trebuie spus că persoanele alergice nu trebuie să folosească plastic, ci aceștia vor lega direct fașa peste comprese. Nu trebuie omis ungerea zonei afectate cu untură sau cremă de gălbenele!

Dacă este bine fixată, persoana în cauză poate ședea, sau chiar umbla cu compresa de bitter suedez, fără probleme. Așadar nu este obligatoriu să se stea în pat.

_____________________________________________________

Citește mai multe despre bitterul suedez și bolile vindecate

Citește mai multe despre puterea vindecătoare a ierburilor suedeze

Citește și despre bitter suedez pentru tumori

Citește și despre bitter suedez și cancer

Citește și despre cum se prepară bitterul suedez acasă

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Interesant. De mai bine de douåzeci de ani face måtusa mea si bitter suedez si cremå de gålbenele cu gråsime de porc. Aplicatå pe arsuri amelioreazå durerile ( se schimbå de cateva ori la zece ore ) si nu råmane nici un semn.

  2. este un remediu foarte vechi si extrem de eficient

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.