HREAN și MIERE la borcan – rețetă pentru răceală și afecțiuni respiratorii

Toate remedii naturiste sunt eficiente, însă unele au efecte imediate la majoritatea persoanelor. Unul din aceste remedii este hreanul.

Hreanul acționează direct asupra răcelii și simptomelor asociate, datorită proprietăților antibiotice, expectorante, brohodilatatoare, antibacteriene și antiinflamatorii.

Rețetă Hrean cu Miere la Borcan – Răceală și Afecțiuni Respiratorii

Rețetă Hrean cu Miere la Borcan – Răceală și Afecțiuni Respiratorii

Hreanul este un leac extraordinar pentru perioada iernii, care nu trebuie să lipsească din cămara cu medicamente a unei familii. Hreanul stimulează imunitatea, crește rezistența corpului la boli, încălzește organismul și îl tonifică la nivel general. Atenție însă, hreanul poate crește tensiunea arterială, de aceea nu este indicat persoanelor hipertensive.

Rădăcina de hrean este bogată în substanțe volatile, vitamina C și B, calciu, potasiu, fier și magneziu. Are de asemenea efecte vasodilatatoare coronariene, antiparazitare, antianemice și diuretice.

Hrean cu miere – rețetă

Știm despre hrean din moși strămoși că poate vindeca o gamă largă de probleme respiratorii care apar de regulă iarna sau primăvara, la debutul infecțiilor de sezon. În combinație cu miere, hreanul este mai ușor de administrat, mai sigur pentru stomac și mai eficient. Nu are un gust foarte plăcut, însă de la primele înghițituri, nasul se desfundă instant.

Se amestecă 10 linguri de hrean ras fin cu 30 de linguri de miere. Se folosește un borcan cu închidere ermetică. Se lasă la macerat 3-4 zile, apoi se poate administra. De la primele simptome, se iau câte 1-2 lingurițe de macerat, de 4 ori pe zi.

Cura se poate întrerupe după ameliorarea simptomelor, sau se poate face preventiv câte o lună, sau câte 20-40 de zile, în funcție de gravitatea simptomelor. Se poate relua pe parcursul anului ori de câte ori este nevoie.

 Efecte și indicații terapeutice

Hreanul este un antibotic puternic, cu efecte directe asupra bolilor. Stimulează capacitatea naturală de apărare a organismului împotriva infecțiilor și virușilor, ajută la eliminarea secrețiilor din plămâni și arborele bronșic și înlătură tusea (inclusiv cea convulsivă).

— Gripă și răceală
– Afecțiuni respiratorii
– Afecțiuni bronho-pulmonare: bronșită acută și cronică, astm bronșic
– Rinită
– Sinuzită
– Tuse persistentă

Precauții și contraindicații

Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

7 comentarii

  1. reteta asta o stiam de cind traia bunica si functioneaza

  2. pe mine ma ajutat….nu-i gustoasa dar mi-a oprit tusa….

  3. Tot cei bun de la Dumnezeu vine , o zi cu pace-n suflet .

  4. Atentie la cei ce au glicemia marita!!

  5. am inteles din comentarii ca nu este recomandat copiilor…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.