Boala Parkinson – Simptome, Tratamente Naturiste, Suplimente

Boala Parkinson este o afecțiune a sistemului extrapiramidal, o boală degenerativă, cu evoluție lentă și progresivă. Apare după 40, cel mai adesea între 45 și 65 de ani. Boala Parkinson necesită răbdare, energie și urmarea unei alimentații corecte. Doar simptomele pot fi ameliorate.

Boala Parkinson – Simptome, Tratamente Naturiste, Suplimente

Boala Parkinson – Simptome, Tratamente Naturiste, Suplimente

Boala Parkinson: simptome

La fel ca și miopatia, miotonia, miastenia, scleroza laterală miotrofică, coreea sau degenerescența hepato-leticulară, boala Parkinson este o boală neurologică degenerativă. Debutează prin oboseală accentuată. Apoi apar următoarele semne:

– Mers încetinit
– Voce redusă
– Depresie
– Înțepenire nelimitată
– Tremur al membrelor superioare
– Dureri nesistematizate

Tremurul membrelor poate fi accentuat din cauza emoțiilor, oboselii sau concentrării intelectuale mari. Tremurul capului apare de regulă doar în cazuri foarte avansate de Parkinson. Pentru diagnosticarea bolii, se recomandă elecromiografia.

Aceste simptome pot să apară uneori din cauza unor intoxicații cu medicamente, cobalt sau mangan.

Tratamentul chirurgical efectuat la nivelul talamusului poate să ajute la restabilirea echilibrului, nu însă și la vindecare bolii.

Boala Parkinson:  tratamente naturiste

Măcrișul-iepurelui și coada-șoricelului

Se fac frecții ale spinării cu suc de măcriș verde sau măcrișul-iepurelui, și alternativ cu tinctură de coada-șoricelului. Se ia de asemenea extract de măcriș, câte 3-5 picături diluate în ceai de coada-șoricelului, din oră în oră. Se beau 3-4 căni de ceai pe zi.

Bitter suedez

Se aplică zilnic comprese cu bitter suedez pe ceafă. Se unge întâi pielea cu cremă de gălbenele, apoi se aplică o bucată de pânză (compresă) înmuiată în bitter. Se lasă să acționeze vreme de 4 ore.

Cimbru

Băile cu cimbru sunt bune pentru cazurile în care în afara tremurului membrelor apar și înțepeniri. Se pun 200 de grame de plantă la opărit într-un litru de apă în clocot. Se lasă la infuzat câteva minute, apoi se adaugă în apa din cadă, care nu trebuie să depășească zona inimii. Baia durează 20 de minute.

Suplimente alimentare

• Beladona. Extractul uscat de Beladona se găsește la farmacii. Se iau câte 0,15 grame pe zi, în 3 reprize.

• Lecitină. Se ia câte o capsulă de lecitină de 1200 mg, de 2 ori pe zi.

• Tonic cerebral „E-lite”. Este un produs apicol, pe bază de miere, propolis, lăptișor de matcă și polen, plus câteva plante cu efect sedativ: valeriană, sunătoare, talpa-gâștei, hamei, păducel, lavandă, vâsc și portocal.

• Vital Orz. Se ia câte 1 plic, de 3 ori pe zi.

• Neurotonic. Se ia câte o capsulă, de 2 ori pe zi.

• Ginkgo Biloba. Se ia câte o capsulă pe zi.

•  L-Carnitin Complex. Se ia câte o capsulă, de 2 ori pe zi.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.