Ciocuri și Călcâie Crăpate – Remedii Naturiste

CIOCURI LA CĂLCÂIE – Tratamente naturiste

Ciocuri și Călcâie Crăpate – Remedii Naturiste

Ciocuri și Călcâie Crăpate – Remedii Naturiste

Tratament cu magnet

În timpul zilei, se țin tălpile pe un magnet, iar seara, la culcare, se poate prinde un magnet de talpă, fixat cu un leucoplast, care se va ține așa peste noapte, cu o șosetă deasupra. Se poate folosi un magnet de la un radio sau alt aparat electrocasnic vechi.

Băi la picioare cu apă, sare și iod

Se pun 2 litri de apă la clocotit, apoi se adaugă un pahar de sare mare și câteva picături de iod. Baia durează 30-40 de minute. Se mai adaugă apă fierbinte treptat, pentru a menține o temperatură optimă.

Băile fierbinți sunt contraindicate în hipertensiune, tromboză sau tumori. În aceste cazuri se pot aplica comprese calde cu apă și sare, iar la final, se unge locul afectat cu puțin iod.

Băi la picioare cu coji de nuci

Se folosesc coji verzi de nuci, puse la uscat în strat subțire. Se folosește o cană de coji uscate, care se pun la fiert în 2 litri de apă 5-8 minute. Cu această soluție se fac băi la picioare, 10 zile la rând. După baie, picioarele nu se șterg. Cojile folosite la o baie pot fi refolosite încă o dată.

Cartofi cu petrol

Se pune la fiert un cartof cu tot cu coajă, apoi se pisează sub formă de piure, și se amestecă cu o linguriță de petrol lampant. Se aplică pe călcâiul dureros, fierbinte. Se lasă să acționeze 20 de minute, și se acoperă cu un prosop, pentru a menține căldura. Procedeul se repetă seară de seară, timp de 10-12 zile.

Cataplasme cu castraveți murați

Se taie un castravete murat felii, și se aplică pe locul afectat. Se acoperă cu o folie de plastic și se leagă strâns, lăsând să acționeze peste noapte.

CĂLCÂIE CRĂPATE – Remedii naturiste

Unguent din ceapă și morcov

Se taie 2-3 cepe și se prăjesc în ulei, apoi se scot și se storc. În același ulei se mai pun alte 2-3 cepe și se prăjesc. După ce sunt gata, se pun deoparte. Separat, se rad pe răzătoarea mică 2 morcovi și se călesc 5-8 minute. Peste morcov se rade o lumânare de parafină și o lingură de ceară. Se lasă la foc mic, până se topește ceara. Se adaugă și ceapa și se amestecă. Se lasă preparatul la răcit, apoi se pune în borcane de sticlă și se dă la frigider. înainte de a unge călcâiele cu acest unguent, se spală bine cu apă fierbinte. După ungere, se acoperă cu un celofan și se poartă șosete.

Comprese cu dovleac

Se aplică pe călcâie crăpate mijlocul ațos al dovleacului, fără semințe. Se acoperă călcâiele cu o pungă de plastic, se leagă și se lasă să acționeze 4-8 ore, sau peste noapte. După îndepărtarea compresei, se ung călcâiele cu ulei în care au fost puse la macerat câteva gălbenele.

Frunze de aloe vera

Se spală p frunză de aloe vera (culeasă din partea inferioară a plantei) și se îndepărtează țepușele laterale și pielița aspră de deasupra. Partea moale a frunzei se aplică pe crăpătura călcâiului și se lasă să acționeze peste noapte. Se fixează cu un leucoplast.

Mere cu lapte

Se fierb 2-3 mere curățate de coajă într-un pahar cu lapte și se pasează pentru a obține o pastă. Se aplică pe călcâiele crăpate și se acoperă cu un tifon. Se lasă să acționeze jumătate de oră.

Băi cu tărâțe

Se pun 700 g de tărâțe la infuzat în 5 litri de apă clocotită, se strecoară lichidul și se folosește cald pentru băi de picioare. Baia durează 20 de minute.

Osânză și miere de albine

Se pune o parte de osânză la topit și se amestecă cu 2 părți de miere. Cu această alifie se ung călcâiele și se acoperă cu ceva, apoi se lasă 2-3 ore să acționeze. Procedeul se face de 3-4 ori pe săptămână.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. tot timpul avem motive sa va multumim si o si face:multumim-

  2. interesante sfaturi! multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.