Inhalație cu Oțet de Mere – Răceală, Infecția Sinusurilor, Sinuzită

Infecția sinusurilor se numește în termeni medicali sinuzită acută. Ca manifestare, sinuzita provoacă o inflamare a cavităților nazale și a sinusurilor, și a cavităților de la nivelul craniului, în spatele ochilor și a nasului. Acest lucru împiedică drenajul nazal, cauzând formarea de exces de mucus, îngreunează respirația și uneori poate da inclusiv durere și presiune.

Inhalație cu Oțet de Mere – Răceală, Infecția Sinusurilor, Sinuzită

Inhalație cu Oțet de Mere – Răceală, Infecția Sinusurilor, Sinuzită

Inflamația sinusurilor este de regulă cauzată de o infecție virală, bacteriană, alergică sau fungică. Din acest motiv, sinuzitele pot fi foarte contagioase. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, 29.8 milioane de adulți au fost diagnosticați cu sinuzită în ultimul an. Infecția sinusurilor este adesea asociată cu răceală.

Oțetul de mere – Proprietăți

Oțetul de mere natural este obținut prin strivirea merelor și stoarcerea sucului. Oțetul de mere a fost cunoscut pentru proprietățile sale medicinale încă din anul 400 î.Hr., când Hipocrate îl folosea adesea pentru a-și trata pacienții. Pe vremea aceea, era considerat un remediu puternic pentru boli și menținerea sănătății generale.

Oțetul de mere are proprietăți antibacteriene și antivirale, și din acest motiv este astăzi recomandat în tratarea infecțiilor sinusurilor și răcelilor. Oțetul de mere subțiază mucusul după câteva utilizări și îl face transparent. Subțierea de mucus este primul semn că oțetul acționează asupra infecției sinusurilor.

>Inhalație cu oțet de mere – răceală și sinuzită

Inhalație cu Oțet de Mere – Răceală, Infecția Sinusurilor, Sinuzită

Inhalație cu Oțet de Mere – Răceală, Infecția Sinusurilor, Sinuzită

Într-un castron, se amestecă următoarele ingrediente:

• 2 linguri de oțet de mere organic
• 1 ceașcă de apă filtrată clocotită

Se stă cu capul aplecat deasupra vasului și se acoperă cu un prosop mare, pentru a menține aburii în interior. Se inhalează vaporii fierbinți timp de 10-15 minute. Procedeul se repetă de 2-3 ori pe zi.

>Tonic oțet de mere pentru sinuzită

Se amestecă o lingură de oțet de mere cu o cană de apă caldă și o linguriță de miere de albine. Se ia de 2-3 ori pe zi pentru decongestionarea rapidă a sinusurilor, distrugerea agenților patogeni și reducerea simptomelor de sinuzită.

Oțetul de mere se poate consuma ca un tonic de zi cu zi (timp de o săptămână) sau ca remediu rapid de combatere a primelor semne de alergie sau răceală (dureri de cap, nas înfundat, ochi înlăcrimați).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.