Hepatite și Boli de Ficat – Tratamente Naturiste cu Produse Apicole
Bolile ficatului au foarte multe corespondente în lumea plantelor medicinale. Ierburile care conțin substanțe amare sunt îndeosebi recomandate în cazul afecțiunilor hepatice. Să vedem câteva remedii naturiste pentru hepatite, steatoze hepatice și ciroză hepatică.
Cuprins
1) STEATOZA HEPATICĂ
Steatoza hepatică se traduce adesea printr-o încărcare grasă a ficatului. Deși persoanele în cauză nu consumă multe grăsimi sau alcool, dieta lor zilnică este bazată pe foarte multe alimente procesate, care conțin aditivi nocivi. Dietele cu multă carne, mesele dese, rare sau târziu, forțează aparatul digestiv să depună foarte mult efort în epurarea substanțelor dăunătoare de care corpul nu are nevoie. Neeliminate la timp, aceste toxine se depun în ficat.
Pentru steatoza hepatică, se recomandă schimbarea regimului alimentar. Se elimină complet alcoolul, zahărul, băuturile dulci artificiale și alimentele procesate. Pentru curățarea ficatului și stimularea imunității, se bea ceai de trei-frați-pătați cu adaos de zeolit.
Se poate lua și pulbere de rostopască, sublingual, sau pulbere de anghinare. Armurariul (semințe) sau polenul și lăptișorul de matcă sunt puternice regeneratoare ale ficatului.
2) HEPATITA VIRALĂ A
În cazul hepatitei cu virus A, ficatul este supraîncărcat din cauza unei inflamații. Se recomandă produsele apicole, îndeosebi propolis și lăptișor de matcă, dar și polen. Se bea ceai de pufuliță cu flori mici, ceai de sulfină (chiar și câte 1-2 litri pe zi, câteva zile), ceai de coajă de salcie sau ceai de trei-frați-pătați.
În unele zone ale țării (China) în cazul hepatitei A se practică incizia sublinguală, adică tăierea sub limbă, o incizie mică la nivelul venei. Prin această practică, se elimină o cantitate mică de sânge închis la culoare, plin de toxine, prin care se reduce inflamația ficatului aproape instant.
3) HEPATITA B, C, D
Hepatita B cronică este una din cele mai frecvente cauze ale mortalității peste tot în lume, iar hepatita C este foarte mult răspândită în România. Tratamentele clasice cu Interferon nu sunt eficiente, dovadă faptul că după un an, persoanele tratate suferă de o recidivă, adică virusul care pare că dispăruse reapare. În plus de asta, efectele secundare sunt foarte mari.
• Tinctură de propolis
Din produsele stupului, medicii naturiști recomandă tinctura de propolis de 30%. Se iau câte 2-3 ml, de 2-3 ori pe zi, amestecate cu câte 2-3 lingurițe de miere. Se folosește câte o linguriță de miere pentru fiecare mililitru de tinctură de propolis. Mierea anulează efectul alcoolului. Mai mult, ea are un efect de tamponare, și crește eficiența propolisului. Se poate cumpăra o seringă de la farmacie, cu gradație, pentru a cântări un mililitru de tinctură. Se recomandă mestecarea tincturii foarte bine înainte de înghițire.
• Lăptișor de matcă
Lăptişorul de matcă este un alt remediu naturist pentru hepatită, datorită efectelor antivirale. Se iau câte 4 ml de lăptișor de matcă pe zi.
• Miere de mană/cimbrișor, apilarnil, polen crud
Foarte bune pentru ficat sunt polenul crud, apliarnilul și mierea de mană sau mierea de cimbrișor, bogate în vitamine, minerale și enzime care ajută la regenerarea celulelor și tonifierea ficatului afectat de alcool, efort, emoții negative sau tutun și grăsimi. Bolnavii de ficat sunt sfătuiți să consume deserturi cu miere, precum și ceaiurile sau limonadele.
Persoanele cu diabet zaharat pot consuma tinctură de propolis nu cu miere, ci cu pâine sau tărâțe, pentru a evita creșterea glicemiei.
• Pulbere de armurariu
Se pot cumpăra fructe sau semințe de armurariu de la magazinele naturiste. Acestea se macină prin râșnița de cafea și se obține o pulbere. Se ia câte o linguriță de pulbere, de 1-2 ori pe zi, cu nucă măcinată sau alune măcinate. Se mestecă bine, apoi nu se consumă nimic 30 de minute.
4) CIROZA HEPATICĂ
În cazul cirozei hepatice are loc moartea unei părți a celulelor, sau o sclerozare a țesuturilor hepatice. Ciroza hepatică este adesea cauzată de consumul excesiv de alcool sau medicamente.
• Tinctură de propolis. Se iau câte 2-3 ml, de 2 ori pe zi.
• Lăptișor de matcă. Se iau câte 6-10 ml pe zi.
• Pulbere de armurariu. Se iau câte 2 lingurițe pe zi.
• Zeolit. Se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi, cu pulbere de pelin, câte o linguriță, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de 14 zile.
• Ceai de urzici, sulfină, gălbenele, cimbrișor sau pufuliță cu flori mici. Se beau câte 3 căni pe zi, din una sau două plante.
• Lapte dulce de vacă sau capră (natural). Se beau 1-2 litri pe zi.
va multumesc !!!
De sarbatori, facem mese copioase si nu pot sa stau deoparte:))) Ca urmare, nu dupa mult timp, incepe sa ma doara ficatul. Luam medicamente inainte, insa acum am descoperit dde ceva timp pastura. E foarte buna pentru ficat. Si incerc sa nu incarc ficatul cu prea multe chimicale, insa e destul de dificil in ziua de astazi.