Țuica de Prune – Beneficii Pentru Inimă, Ficat și Sânge

Băuturile alcoolice curate din fructe pot face minuni pentru sănătatea omului, dacă aceste știe să se înfrâneze de un consum exagerat. Atât vinul, cât și vodca și țuica sunt elixiruri vindecătoare, care servite cu moderație, pot aduce numeroase beneficii trupului. De pildă, țuica din prune este cunoscută ca un remediu pentru afecțiuni digestive, biliare și cardiovasculare.

Țuica de Prune, Terapia cu Țuică – Beneficii Pentru Sănătate

Țuica de Prune, Terapia cu Țuică – Beneficii Pentru Sănătate

Opiniile negative cu privire la consumul de alcool de orice fel au apărut odată cu dependența de alcool, și dezvoltarea bolilor asociate, mai ales ciroză. Vinul și țuica sunt băuturi tradiționale, create acum mii de ani ca leac medicinal pentru întărirea imunității și vigoarea trupului.

Țuica de prune fiartă – bună pentru ficat și bilă

Țuica de prune fiartă (30-40 de grade) este un leac benefic pentru ficat, datorită vitaminelor și mineralelor conținute: A, B, C și D (1 și 2). Poate ajuta îndeosebi la reglarea funcțiilor hepatice, detoxifierea ficatului, combaterea constipației și tratarea dischineziei biliare. Se recomandă în aceste cazuri țuica de prune slabă, încălzită la 37 de grade Celsius, pentru o mai eficientă absorbție. Doar consumată în exces țuica poate dăuna celulei hepatice.

Femeile pot bea câte un păhărel de țuică de 40 ml pe zi, iar bărbații câte unul de 50 ml zilnic. Se servește la cină, sau în general cu jumătate de oră înainte de masă.

Țuica ajută la creșterea hemoglobinei

Prunele sunt incluse în categoria celor mai sănătoase fructe de pe pământul românesc, datorită antioxidanților puternici conținuți, și a complexului de vitamine și substanțe active care fac bine celulelor roșii ale sângelui care transportă oxigenul în corp (hematii). De aceea țuica este considerată un medicament veritabil pentru anemie, datorită puterii de producere a hemoglobinei și a globulelor roșii cu 120%. Nivelurile ridicate de fier din țuica de prune ajută de asemenea la întărirea organismului. În paralel cu consumul de țuică slabă, persoanele anemice trebuie de asemenea să urmeze un regim alimentar nutritiv.

Țuica scade colesterolul și previne ateroscleroza

Studiile americanilor arată că țuica de prune naturală conține o enzimă care poate menține vasele de sânge curate prin reducerea depunerilor de colesterol de pe artere. Țuica poate fi așadar consumată zilnic, pentru prevenirea aterosclerozei și a infarctului miocardic, dar și pentru scăderea colesterolului și trigliceridelor. Este un medicament naturist extrem de eficient și accesibil pentru toate bugetele. Doza ideală de țuică pentru sănătatea inimii este de 30 ml pe zi.

Stimulează memoria

Țuica de prune este recomandată mai ales persoanelor în vârstă (60 de ani), care au probleme cu memoria. Este un leac bun pentru prevenirea bolii Alzheimer sau a demenței și a cheagurilor de sânge.

Terapia cu țuică 

Băuturile alcoolice nu trebuie niciodată consumate pe stomacul gol, înainte de masa de dimineață. Se beau câte 30-40 de ml de țuică după micul-dejun, sau câte 50 ml, dacă masa a fost bogată în grăsimi. Este un remediu bun iarna, pentru încălzirea corpului, spre deosebire de vin, care răcește corpul.

Cel mai bun mod de a consuma țuica este cu 15 minute înainte de masa de prânz. Țuica nu trebuie să conțină mai mult de 30 de grade. Se mai bea și seara, înainte de cină, câte 40-50 ml de țuică mai tare, de 40 de grade. Se bea încet, cu jumătate de oră înainte de masă.

Precauții

Țuica de prune nu este recomandată persoanelor care au deja ficatul afectat de alcool sau care sunt bolnavi de ciroză din cauza alcoolismului. Cura cu țuică nu trebuie să devină un obicei care mai târziu se poate transforma în viciu. Nu se depășesc cantitățile recomandate. După consumul acestei băuturi nu se mai servește nimic alcoolic.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

27 comentarii

 1. de maine la baut tuica… 40 ml!!!

 2. si eu o sa ancerc , doar cu 20 ml

 3. Cine are tuica curata de prune!

 4. daca am urat ceva,constant an ultimii vreo 10 ani,tuica a fost.de-acum am s-o gust,am s-o verific

 5. Cu o singura conditie: “Paharutzul” sa nu depaseasca 70 ml si nu mai mult de un paharel. Altfel, ciroza este asigurata.

 6. Personal am cunoscut foarte multi care se tratau cu tuica zilnic si acum sint intr-un loc linistit si cu verdeata ! Hai noroc !

  • Iar cei ce n-au baut nimic toata viata au devenit nemuritori ??? Personal sunt pt un consum moderat de alcool … Doar ca medicament preventiv. O zi buna !

 7. ,,noroc” si sanatate pentru cine poate

 8. Tuica fiarta cu putin piper, acum de Sarbatori , e nebunie…

 9. Dintotdeauna consumul de alcool nu a fost un remediu pentru bolile de ficat, va apreciez f mult dar nu sant deacord cu acest remediu

 10. eu va iubesc draga emisiune da cu asta nu suntde acord ca din asa putin alcohol s a ajuns a fi alcoolic cineva concret restul ce postati e de apreciat si va stimez

 11. MOTIV CA SA NE APUCAM DE BAUT!!! interesant din cate stiu eu ficatului ii trebuie 0%ALCOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Sa inteleg ca toti cei ce abia se tin pe picioare sunt dupa ce au facut cura cu tuica de prune……cam multi bolnavi , cam multi sunt cei ce se trateaza astfel..

 13. Alcoolul consumat cu regularitate duce la o boală numita alcoolism. In timp alcoolul modifica creierul.. . Se pare ca lumea din România e cam proasta.. Doar pentru ca niște imbecili nu au ce posta, toți in cor ia de bun.. Întrebați doctorii, idiotilor, nu mai citiți tâmpenii pe net si sa va distrugegi viata cu ele.. In loc sa pierdeți timpul citind bășinile unor retardati, cititi cartea studiul china, de colin Campbell.. O gasiti pe net gratis..

  • La fel ca în orice, moderația ajută, iar excesul face rău. 30 ml de alcool pe zi este medicament, iar 1 litru pe zi este otravă.

 14. BUNICA ?????CU FICATUL CHIAR AI IZBITO DE TOT LA FICAT NU TREBUIE NICI 1 GRAM DE ALCOOL

 15. da cine poate sa bea doar 30ml pe zi…un 300ml,ar fi corect

 16. Daca si alcoolul e benefic la ficat!

 17. tuica de pruna la 22grade nu e bautura am gustat o data si am avut durere de cap remarcabila

 18. beți cu măsură. Dacă nu consumați alcool, nu vă apucați. Dacă mai beți din când în când, nu depășiți 20-30 de grame pe zi (doză ce este cardioprotectoare, scade și riscul de AVC). Moderație în tot ce faceți, asta să fie regula. P.S * 20-30 g alcool pur nu de băutură.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.