Clicky

Ochi Roșii, Pleoape Umflate – O Rețetă de Succes cu Cicoare și Ser Fiziologic

Ochii roșii pot fi cauza unor iritații ale vaselor de sânge de la suprafața ochiului, sau a influenței aerului uscat, expunerii excesive la praf, soare, apă infectată sau calculator. Roșeața ochilor se poate datora însă și unor afecțiuni mai grave, cum este conjunctivita sau belfarita. În orice caz, este nevoie de un diagnostic cert din partea medicului.

Cicoare - Sănătate Pentru Ochi

Cicoare – Sănătate Pentru Ochi

Cicoare și ser fiziologic: rețetă

Cicoarea se poate prepara și sub formă de infuzie în ser fiziologic, pentru remedierea ochilor înroșiți, edeme sau pleoape umflate.

Ingrediente

• 1 linguriță de flori de cicoare
• 1 ceașcă de ser fiziologic

Preparare

Serul fiziologic se cumpără de la farmacie și se pune la foc mic. Când dă în clocot, se toarnă fierbinte într-o cană cu o linguriță de flori de cicoare.

Se lasă infuzat 15 minute, acoperit cu capacul.

La urmă, serul se strecoară foarte bine, folosind un tifon cu găuri mici sau un tifon dublu, pentru a nu rămâne nici o urmă de plantă. Secretul acestei rețete este așadar obținerea unei licori curate, pure.

Se aplică pe ochi sub formă de comprese, cât e cald. Sau o altă variantă este să se pună în pliul pleoapei sub formă de picături, seara înainte de culcare.

O plantă bună pentru ochi:  cicoarea

Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă medicinală renumită pentru proprietățile sale detoxifiante, însă medicii naturiști experți cunosc foarte bine și calitățile terapeutice benefice asupra sănătății vizuale, după cum și culoarea și forma florii aduce foarte bine cu irisul uman.

Cicoarea este considerată un aliment nutritiv pentru nervul optic și sistemul muscular facial. Această plantă a arătat rezultate uimitoare în corectarea defectelor la ochi, întrucât conține substanțe de care sistemul nostru optic are o nevoie constantă.

De fapt, cicoarea este catalogată drept unul din cele mai bogate surse naturale de vitamina A, de unde și recomandarea acestei plante pentru întărirea vederii și prevenirea defectelor oculare.

Sucul de cicoare face minuni

Cicoarea se poate consuma sub formă de suc, simplu sau în amestec cu alte legume eficiente pentru ochi, cum este sucul de morcov, de țelină și de pătrunjel.

Se beau 500 ml sau 1 litru de suc de cicoare combinat cu aceste legume, zilnic, timp de câteva luni. Efectele sunt senzaționale.

Cei care au urmat acest tratament au experimentat o creștere a acuității vizuale atât de mare încât în unele cazuri nu a mai fost nevoie de ochelari.

Citeşte mai multe despre:

loading...

1 comentariu

  1. cafea de cicoare impreuna cu cardamon…o bunatate,rasfatul meu zilnic,ador aceasta cafea

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *