Dezintoxicarea Ficatului în 7 Zile – Cura cu Suc de Morcov, Pătrunjel, Ridiche și Mere

Ficatul este acel organ cu un sistem de filtrare extrem de eficient și impresionant. El absoarbe toxinele, și elimină tot răul, îndepărtează materiile dăunătoare din sânge și ajută la digerarea alimentelor. Datorită acestei acțiuni, un ficat funcțional poate menține o persoană sănătoasă.

Detoxifierea Ficatului - Cura cu Suc de Morcov, Pătrunjel, Ridiche și Mere

Detoxifierea Ficatului – Cura cu Suc de Morcov, Pătrunjel, Ridiche și Mere

Știai că ficatul protejează sistemul imunitar?

Un ficat sănătos funcționează de fapt ca o adevărată uzină. El transformă substanțele nutritive din alimentele consumate în componente esențiale pentru sânge, stochează vitaminele și mineralele și produce proteine și enzime pentru menținerea unui echilibru hormonal optim la nivelul corpului.

Deși este de datoria sistemului imunitar să ne apere de boli, ficatul este de fapt organul care la rândul lui protejează sistemul imunitar de o supraîncărcare periculoasă pentru sănătate. Ficatul ajută sistemul nostru imunitar să lupte împotriva infecțiilor, să elimine bacteriile din sânge și să stimuleze producția de bilă, pentru a menține digestia bună.

Problemele cu ficatul pot fi moștenite din familie, sau pot să apară atunci când organismul este infectat cu viruși, sau încărcat cu substanțe chimice dăunătoare. Acest lucru înseamnă un risc mai mare de obezitate, boli cardiovasculare, oboseală cronică, dureri de cap, tulburări digestive, alergii, și mult mai multe afecțiuni.

Toxinele ucigătoare ascunse sub o mască prietenoasă

Programele de detoxifiere au fost create ca un răspuns la bolile de ficat care au crescut în ultima vreme în rândul populației actuale bombardate de toxine. Unele toxine sunt mai evidente – pesticidele sau fumul sau poluarea din aer, însă există mult mai multe substanțe toxice pe care le ingerăm zilnic, fără să fim conștienți de nocivitatea lor:

– Alcoolul, tutunul, cafeina, zahărul
– Îndulcitorii artificiali adăugați la produsele din comerț
– Apa impură, medicamentele,

Corpul nostru stochează toxinele la nivelul sistemului digestiv, limfatic și gastro-intestinal, precum și în piele și păr.

Rețetă de Detoxifiere a Ficatului cu suc natural

Ingrediente:

• 2 morcovi
• 3 mere
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 1 ridiche neagră

Se spală bine ingredientele și se extrage sucul folosind storcătorul electric. Sucul obținut se bea seara, cu 30 de minute înainte de culcare. Cura durează 7 zile și rezultatele sunt foarte bune.

Ceai de gălbenele pentru curățarea ficatului

Tot pentru curățarea ficatului de toxine se poate bea ceai de gălbenele. Se pun 40 de grame de gălbenele la fiert într-un litru de apă, timp de 10 minute. Cantitatea rezultată se bea pe parcursul unei zile, împărțită în 3 doze, cu 20 de minute înainte de masă. Cura cu ceai de gălbenele pentru ficat se face 2-3 săptămâni.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Se poate folosi si la copii ,daca da in ce cantitate,cate zile..

  2. Bebelușilor și copiilor li se poate da suc de mere sau morcov, sau amestecate, câte 2-3 lingurițe pe zi, maxim 3 zile. Supa de zarzavat cu morcov și rădăcină de țelină este foarte bună. În decursul unei săptămâni se poate adăuga o legumă nouă – cartof, ceapă, dovlecel, rădăcină de pătrunjel, etc.

  3. Felicitări pt. sfaturile bune! Oricum sănătatea e bogăţia noastră. Si eu mă ocup de aşa ceva, adică studiez şi aplic!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.