Osteoporoza – Tratamente cu Piper, Tinctură de Mărar, Macerat de Aspirine

În traducere din limba greacă, osteoporoza înseamnă oase poroase, adică roase. Este o boală progresivă, prin care densitatea și calitatea osului scade treptat. Oasele devin din ce în ce mai fragile, și în final apare riscul de fracturi. Pierderea de masă osoasă se petrece “pe nesimțite”, și în multe cazuri nu există alte simptome până la producerea primei fracturi.

Osteoporoza – Tratamente cu Piper Negru, Tinctură de Mărar și Macerat de Aspirine

Osteoporoza – Tratamente Naturiste la Domiciliu

De ce apare  osteoporoza?

La fel ca și celulele corpului, oasele noastre sunt țesuturi vii, supuse la o continuă schimbare. Din momentul nașterii până la vârsta adultului, oasele se află în curs de dezvoltare și consolidare. Ele ating densitatea maximă la vârsta de 20 de ani.

Pe măsură ce îmbătrânim, unele din celulele osoase încep să dizolve matricea osoasă (resorbție), în timp ce noile celule osoase depozitează osteoidul, ajutând astfel la remodelarea oaselor.

La persoanele cu osteoporoză, pierderea de masă osoasă este mai mare decât procesul de remodelare. De aceea oasele slăbesc, se uzează, devin moi și predispuse la fracturi.

Fracturile osteoporotice

În întreaga lume, una din trei femei pezintă un risc mare de a suferi o fractură osteoporotică. Cele mai frecvente fracturi asociate cu osteoporoza apar la nivelul șoldului, coloanei vertebrale și încheieturii mâinilor.

Fracturile vertebrale pot avea consecințe grave, inclusiv pierderea în înălțime, dureri de spate intense și deformarea coloanei. O fractură de șold poate necesita mai multe intervenții chirurgicale, și poate duce la pierderea mobilității.

Tratamente naturiste osteoporoză

1. Rețetă Macerat din Piper pentru Osteoporoză

Ingrediente:

• 3 vârfuri de cuțit de piper negru măcinat
• 200 grame de sare grunjoasă
• 500 ml de coniac

Într-un borcan, se amestecă piperul și sarea și peste ele se toarnă coniacul. Se lasă la macerat 5 zile. Soluția rezultată se folosește sub formă de comprese. Se aplică zilnic pe locurile dureroase.

2. Tinctură de semințe de mărar

Tinctura se prepară din 20 linguri de semințe de mărar, puse la macerat în jumătate de litru de alcool alimentar de 70 de grade, timp de 8 zile. La final se strecoară, și tinctura obținută se păstrează în sticluțe închise la culoare. Pentru osteoporoză, se ia câte o linguriță de tinctură, diluată într-o jumătate de pahar de apă, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul se face cel puțin jumătate de an pentru rezultate optime.

3.Macerat de aspirine și sare de lămâie

Se pisează 50 de aspirine, se amestecă cu 2 linguri de sare de lămâie și se pun la macerat 2-3 zile într-un borcan cu o jumătate de litru de alcool medicinal, până la dizolvarea completă a ingredientelor, timp în care borcanul se agită de 3 ori pe zi. Acest preparat se aplică pe locurile dureroase în fiecare seară și se masează ușor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. multumim ptr retete poate ne trimiteti tratamente ptr gonartroza la genunchi,multumesc

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.