Clicky

Cura cu Calciu din Coji de Ouă și Miere – Rețete și Tratament

Păsărilor de curte le-a fost lăsat darul de a sintetiza calciul în mod natural în ouăle pe care le produc. Și acest calciu este o alternativă excepțională pentru suplimentele din comerț care dau efecte secundare. Calciul din coji de ouă este rapid și total absorbit de către organism, și dincolo de acest avantaj, calciul natural reduce riscul calcifierii (depunerea calciului în țesuturi) și a hipercalcemiei.

Cura cu Calciu din Coji de Ouă și Miere – Rețetă și Tratament

Cura cu Calciu din Coji de Ouă și Miere – Rețetă și Tratament

Calciu natural din coji de ouă – Proprietăți și indicații terapeutice

Calciul din coji de ouă este înzestrat în mod natural cu Vitaminele A, b, C, PP, acid citric și acid malic, calciu, siliciu, mangan, fosfor și enzime. Este recomandat în următoarele boli și condiții:

– Lipsă de calciu (hipocalcemie)
– Lipsă de vitamine, anemie
– Spasmofilie, tetanie manifestă
– Paradontoză
– Insuficiență paratiroidiană
– Fracturi, probleme la sudarea oaselor
– Rahitism
– Osteoporoză
– Sarcină și alăptare
– Convalescență
– Bătrânețe, boli grave

1. Macerat din Coji de Ouă, Miere și Nucă

Ingrediente:

• 10 ouă albe
• 2 lămâi
• 1 kg de miere polifloră
• 1 kg de nucă
• 100 ml de alcool de 40 de grade

Mod de preparare:

Într-un borcan, se stoarce zeama de la 2 lămâi și se amestecă cu pulberea obținută prin râșnițarea a 10 coji de ouă ecologice. Borcanul se lasă la macerat 10 zile la loc întunecos, amestecând o dată pe zi cu o lingură de lemn. După această perioadă, preparatul se strecoară prin tifon și sucul obținut se pune deoparte. Separat, se sparg 10 ouă și se bat. Se adaugă peste sucul strecurat mai sus, se amestecă, și se mai lasă la macerat 5 zile, amestecând zilnic. După această perioadă se toarnă maceratul într-un borcan cu un kilogram de miere și se lasă 3 zile, amestecând zilnic. Se înlătură și spuma care se formează. Se adaugă la final un kilogram de nucă măcinată, 100 ml de alcool de 40 de grade și se omogenizează.

Mod de administrare:

Preparatul se păstrează la frigider în borcănele mici. Tratamentul durează o lună, timp în care se ia câte o lingură de 3 ori pe zi. Copiii vor lua câte o linguriță, de 3 ori pe zi.

Cura se poate relua după o pauză de 2 săptămâni.

2. Rețetă Calciu Natural din Coji de Ouă

Doza de calciu se pregătește zilnic, de preferabil seara, din câte un ou. Se folosește un ou de țară crud, întreg. Se spală bine și se pune într-un pahar. Deasupra lui se stoarce sucul de la o lămâie. Se lasă peste noapte la macerat, iar dimineața se scurge sucul de lămâie cu tot cu calciul depozitat pe fundul paharului. Oul se aruncă, iar sucul obținut se amestecă cu o linguriță de miere de albine. Se bea imediat. Seara se prepară o altă doză pentru ziua următoare. Tratamentul durează 20 de zile.

Citeşte mai multe despre:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *