Vin Medicinal cu Usturoi Pentru Dureri Reumatice și Bronșită

Vinurile medicinale sunt adevărate medicamente, cunoscute și exploatate din cele mai vechi timpuri. Alb, roșu, roz sau negru, dulce sau sec, vinul a fost folosit de vracii secolelor trecute ca bază pentru diferite leacuri medicinale preparate prin macerare sau decoct.

Vin Medicinal cu Usturoi Pentru Dureri Reumatice și Bronșită

Vin Medicinal cu Usturoi Pentru Dureri Reumatice și Bronșită

Deși mai puțin popularizate decât ceaiurile și tincturile din plante, vinurile medicinale sunt elixiruri autentice care pot vindeca afecțiuni și boli diverse, și mai ales pot îmbunătăți starea generală de sănătate a omului.

Cu toate acestea, vinul medicinal nu are aceleași indicații și recomandări ca și vinul de masă, de aceea nu trebuie confundate. Vinurile medicinale vin întotdeauna cu o prescripție specială în ceea ce privește modul lor de administrare.

Rețetă Vin medicinal anti-reumatic

Ingrediente:

• 10-15 căței de usturoi
• 7 lingurițe de ienupăr
• 7 lingurițe de fumăriță
• 7 lingurițe de frunze frasin
• 6 linguri de lăsnicior (buruiana de bube)
• 250 ml de alcool de 40 de grade
• 1 litru de vin alb

Mod de preparare:

Se taie cățeii de usturoi mărunt, la fel și ienupărul. Se pun aceste prime două ingrediente la macerat într-un borcan, vreme de 8 zile.

În alt vas de sticlă, se pun lăsniciorul, fumărița și frunzele de frasin la macerat cu litrul de vin, vreme de 8 zile. Se strecoară ambele preparate și se amestecă. Vinul obținut se păstrează în sticluțe, la frigider.

Mod de administrare:

Se iau câte 2-3 linguri de vin medicinal, de 3 ori pe zi, după fiecare masă.

Vinul cu usturoi și plante are efecte antiinflamatorii și antireumatice, și este bun pentru toate tipurile de durere provocate de reumatismul articular și degenerativ, sau de gută, artroză, spondiloză anchilozantă, astm infectat sau bronșită. Are de asemenea proprietăți sudorifice, diuretice, expectorante și tonic-aperitive.

Contraindicații

Vinul medicinal descris mai sus nu este indicat persoanelor care suferă de afecțiuni renale.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. florentina enache

    Foarte utile si interesante postarile dv. Va rog daca este posibil sa puneti si poze cu plantele care le recomandati .Din pacate sunt foarte multe plante care ne stau in drum si carora nu le stim adevarata valoare. Spre rusinea mea recunosc ca nu cunosc f multe plante de care dv vorbiti si care sunt sigura ca le pot gasi pe camp ,deal ,vale etc. Va multumesc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.