ALIFIA de SPÂNZ – leac pentru dureri de oase, reumatism, boli inflamatorii

Spânzul (Helleborus purpurascens) este o plantă medicinală care crește la noi în țară, cu o istorie controversată. La fel ca și mărul-lupului, spânzul nu este recomandat spre consum intern decât la recomandarea unui medic specialist.

În dozele potrivite, se crede că spânzul ar putea vindeca tumorile și cancerul. Însă supradozajul poate fi mortal. Extern, spânzul poate fi folosit pentru tratarea reumatismului și a altor afecțiuni asociate.

 

Spânz (Helleborus purpurascens)

Spânz (Helleborus purpurascens)

Alifia de Spânz – Leacul tuturor durerilor

Spânzul înflorește în lunile februarie și martie. În medicina naturistă, de la această plantă se folosesc rizomii și rădăcinile, din care se prepară alifii și tincturi cu uz extern.

Atenție! Alifia de spânz trebuie procurată de la farmaciile naturiste, deoarece planta este toxică, și nerespectarea gramajului poate fi periculoasă.

Alifia de spânz care se găsește astăzi la magazinele naturiste este recomandată într-o sumedenie de boli inflamatorii, reumatismale, articulare și degenerative:

– Dureri musculare, dureri de menisc, lombosciatică
– Gută, artrită, artroză, gonartroză, coxartroză
– Ciocuri, monturi, degerături
– Poliartrită reumatoidă, sciatică, spondiloză cervicală
– Mialgii, nevralgii
– Dermatite, eczeme
– Ulcer de gambă, varice, tumefieri
– Entorse, luxații, bursite, tendenite
– Noduli la sân

Alifia de spânz nu trebuie folosită dacă zona bolnavă este atinsă de leziuni.

 

Alifie cu spânz, tătăneasă și untul-pământului

Tot la farmaciile naturiste se poate găsi o alifie care incorporează spânz, tătăneasă și untul-pământului. Acest unguent este special conceput din spânz, ulei și ceară de albine pentru tratarea reumatismului articular și subarticular. Dă roade bune în artrită, lombosciatică, discopatii, entorse sau luxații, contuzii, varice sau chiar sinuzite.

Se aplică în strat subțire pe zona afectată de boală, masând apoi energic.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Boicilul, cat de eficace era, eu am facut infiltratii craniene,pt trigemen…

  2. bunica mea stia multe intrebuintari,

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.