Suc de Ceapă și Miere – Tratamente Faringită, Ateroscleroză, Varice

Sucul de ceapă și miere este un elixir apreciat de fitoterapeuții și recomandat în multe boli, de la afecțiuni respiratorii, până la astenie, tulburări renale, ateroscleroză și varice. Am cules câteva rețete simple de suc de ceapă cu miere care pot fi făcute în casă și administrate la nevoie.

Suc de Ceapă și Miere - Tratamente

Suc de Ceapă și Miere – Tratamente

 Tuse, astm, bronșită, faringită

Se curăță 4-5 cepe mari și se taie felii subțiri. Se pun într-un bol și peste ele se adaugă 8 linguri de miere. Lichidul care rămâne pe fundul vasului se strecoară și se depozitează într-o sticluță. Se închide ermetic și se păstrează la frigider. Se ia câte o linguriță, de 3-4 ori pe zi, în caz de amigdalite umflate.

Pentru astm, tuse și bronșită amestecă 2 linguri de suc de ceapă cu 4 linguri de miere de albine. Acest preparat se ia pe parcursul întregii zilei.

Ateroscleroză

Se adaugă 2-3 linguri de miere de albine într-o jumătate de pahar de suc de ceapă. Sucul se bea în fiecare zi, împărțit în 3 doze. Tratamentul durează 3-4 luni și are efecte confirmate.

 Varice

Se stoarce sucul de la 700 grame de ceapă tocată mărunt și se amestecă cu 300 grame de miere (preferabil de salcâm). Din acest amestec se iau câte 50 de grame pe zi. Tratamentul se face pe o durată de 30 de zile, urmate de alte 30 de zile pauză, până la dispariția varicelor. Preparatul se păstrează la frigider, altfel devine toxic.

• Efect diuretic

Se curăță 1-2 cepe mari și se taie în jumătăți. Se pun la fiert un sfert de oră în 200 ml de apă. După ce s-a răcit, se stoarce lichidul și ceapa printr-un tifon și se strecoară. În lichidul rezultat se adaugă 50 grame de miere de albine și se amestecă bine.

Acest preparat se bea cald, de regulă seară, înainte de culcare. Are efecte diuretice extraordinare și ajută în eliminarea excesului de apă și sare, tratarea edemului și stimularea rinichilor.

Nu este indicat persoanelor cu ulcer gastro-duodenal, diabet sau alergie la ceapă și miere.

 Creșterea părului

Se amestecă un sfert de cană de suc de ceapă crudă cu 2 lingurițe de miere și se folosește acest preparat pentru masarea scalpului. Tratamentul se face zilnic.

• Vin tonic pentru inimă din ceapă și miere

Se curăță 5 cepe de coajă și se rad pe răzătoare. Se adaugă 100 grame de miere și un litru de vin alb. Se amestecă bine, și preparatul se lasă la macerat vreme de 8 zile. Se strecoară și se beau 50 ml pe zi, în 3 reprize, înainte de mase.

Este un leac bun pentru astenie, inimă și întărirea organismului.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. sper sa fie buna pentruu faringita mea,,

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.