Clicky

Polipi Anali, Polipi pe Colon – Simptome și Tratamente Naturiste

Polipii sunt caracterizați ca o masă de țesut anormal care suferă o inflamare, cu un aspect proeminent din suprafața rectului sau colonului. Apar la circa 20% din populația lumii. Persoanele predispuse la polipi pe colon sau rectali sunt cele care consumă alimente grase în exces, alcool și tutun, sau cele supraponderale care nu fac mișcare.

Polipi Anali, Polipi pe Colon – Simptome și Tratamente Naturiste

Polipi Anali, Polipi pe Colon – Simptome și Tratamente Naturiste

Polipii anali și pe colon – Simptome

Polipii pe colon sunt uneori total asimptomatici, însă pot să apară sângerări în scaun, diaree sau constipații mai multe luni sau anemie prin pierdere de sânge. Polipii pe colon pot evolua spre cancer, însă majoritatea lor stagnează. Este nevoie de o biopsie pentru a stabili dacă sunt canceroși sau nu. Îndepărtarea lor din timp ajută la prevenirea cancerului de colon și de rect.

1. Macerat de obligeană

Se bea zilnic câte o înghițitură de macerat de obligeană, înainte și după fiecare masă. Maceratul se prepară dintr-o lingură de rădăcină de obligeană mărunțită la o cană de apă. Se fierbe apa, se lasă la răcit și se adaugă planta. Se lasă la macerat până a doua zi dimineață.

Pentru creșterea eficienței tratamentului, se fac spălături locale cu ceai de mușețel și gălbenele în cantități egale, după fiecare scaun. Se folosește o pară de cauciuc. Este bine ca pe durata tratamentului să se consume mai puțină pâine, doar 2-3 felii pe zi.

2. Tinctură de propolis

În prima zi se ia o picătură de tinctură de propolis într-o linguriță de ceai. În ziua a doua, se iau 2 picături de tinctură de propolis într-o linguriță de ceai. Se crește doza zilnic cu câte o picătură de tinctură timp de 25 de zile. Din ziua a 26-a, se ia ceai cu 24 de picături de tinctură de propolis pe zi, descrescând până la o picătură pe zi. Tratamentul se poate relua după o pauză de o săptămână.

3. Untură de porc

Se pune o jumătate de linguriță de untură de porc nesărată pe o bucată de tifon steril, în patru straturi. Se aplică pe zona afectată și se stă culcat o jumătate de oră, pentru a permite grăsimii să își facă efectul. Procedeul se repetă ori de câte ori este nevoie.

4. Mărul-lupului

Se fac micro-clisme cu infuzie de mărul-lupului. Se prepară dintr-o linguriță de plantă la 100 ml de apă fierbinte. Clisma se face cu ceaiul cald, la o temperatură suportabilă. Se stă apoi în poziție orizontală și se reține lichidul în interior timp de 20 de minute cel puțin. Procedeul se repetă 21 de zile consecutiv.

5. Produsul Variterp

Este un unguent românesc, ieftin, ideal pentru varice, hemoroizi și polipi.

Cautari:
    polipi anali | polipi colon tratament naturist | polipi rectali | polipi anali simptome | polip anali | polipi anali tratament | tratament naturist polipi colon | polipi rectali tratament naturist | operație polipi cu membrana | tratament polipi rectali |
loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *