Vinul de Rozmarin Scade Colesterolul – Rețete Pentru Boli

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis), denumit și “roua de mare“, este considerat un elixir al dragostei, datorită parfumului mirific. Folosit adesea la aromatizarea mâncărurilor, rozmarinul se poate prepara sub forma unei licori miraculoase pentru sănătate.

Rozmarin ( )

Rozmarin (Rosmarinus officinalis )

Vin de rozmarin – Proprietăți

Vinul de rozmarin este alegerea medicilor naturiști pentru persoanele suferinde de afecțiuni cardiovasculare, colesterol mare, tulburări de circulație, debilități fizice, slăbiciune sau anxietate.

Vinul de rozmarin ajută de asemenea la recuperarea după o boală infecțioasă, gripă, pneumonie sau efort prelungit.

Frunzele verzi de rozmarin pot cauza tulburări digestive, de aceea cel mai bine se vor consuma și folosi în stare uscată. Se culeg tulpinițele verzi și se pun la uscat la umbră.

1. Rețetă vin de rozmarin – colesterol

Se pun 40 g de flori de rozmarin într-o sticlă de un litru cu vin roșu, și se lasă la macerat vreme de 4 zile. Se iau câte 2 păhărele de vin pe zi.

Cura durează 20 de zile și influențează valorile colesterolului, normalizând valorile. Este un leac bun pentru persoanele cu colesterol mare.

2. Vin de rozmarin – digestie, memorie

Se pun 50 g de frunze uscate de rozmarin într-o sticlă de un litru cu vin și se lasă la macerat 3 zile. Se strecoară și se pune în sticluțe mici, închise la culoare.

Se bea câte un păhărel (30-50 ml) pe zi pentru creșterea vigorii fizice, afecțiuni digestive, întărirea memoriei și convalescență.

Rozmarin (Rosmarinus officinalis)

Rozmarin (Rosmarinus officinalis)

3. Vin de rozmarin – inimă, depresie

Se pun 100 g de frunze uscate de rozmarin (sau 400 g de frunze proaspete) într-o sticlă de un litru cu vin roșu sau alb, și se lasă a macerat 14 zile la temperatura camerei. Se strecoară și înainte de consum, se agită sticla.

Se ia câte un păhărel pe zi. Are efect tonic, stimulent și adjuvant în boli de inimă, convalescență, depresie, surmenaj psihic sau astenie.

4. Vin de rozmarin pentru diabetici

Se mărunțesc 200 g de rozmarin și se pun la încălzit puțin cu o lingură de miere de albine și un litru de vin. Se pune dopul, apoi se lasă la macerat 8 zile, agitând vinul de 2-3 ori pe zi. Se strecoară printr-un tifon și se păstrează în sticle închise la culoare.

Se bea zilnic câte un păhărel, după masă. Reduce glicemia, întărește corpul și sistemul nervos, și este recomandat în afecțiuni ale stomacului (gaze, dureri abdominale) și ale bilei.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Foarte interesant.Merita incercat!!

  2. 2 paharele pe zi timp de 20 de zile,dintr-un l de vin.Unde gasim paharele asa mici?

  3. Sunt păhărele de țuică, mici, de 30-50 ml.

  4. unde gasim flori de rozmarin..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.