Mierea de Albine – 6 Beneficii Neștiute

Mierea, la fel ca laptele, a fost destinată de la început a fi o formă de hrană biologică pentru albine. Oamenii au descoperit însă că acest preparat miraculos li se potrivește de minune, și este mai mult decât o sursă de dulceață și de energie pentru dieta lor de zi cu zi. Mierea este un medicament real, cu efecte profunde asupra sănătății umane.

Mierea de Albine - 6 Beneficii Neștiute

Mierea de Albine – 6 Beneficii Neștiute

1. Hrănește bacteriile bune

Un fapt mai puțin cunoscut despre mierea de albine este că albinele au în cultura lor de miere o populație diversă de bacterii lactice bune, și aceasta se regăsește în acea umflătură dintre esofag și pipotă. Un studiu de laborator recent efectuat în in vitro, publicat în revistele de medicină ale americanilor, arată că într-adevăr mierea hrănește bacteriile bune Lactobacillus acidophilus și Lactobacillus plantarum.

2. Luptă împotriva bacteriilor nocive

Faptul că mierea de albine este capabilă să elimine infecțiile și să le prevină este un lucru bine cunoscut și dovedit în literatura medicală de mai bine de un deceniu. Mierea produce un biofilm rezistent la agenții antimicrobieni. Acest produs apicol și-a dovedit eficiența în a ucide bacteriile și virușii care cauzează rino-sinuzita cronică și ulcerele varicoase cronice, în 70% din cazurile cercetate.

3. Ucide bacteriile care cauzează apariția plăcii dentare

Unele soiuri de miere de albine s-au arătat la fel de eficiente ca și gluconatul de clorhexidină folosit adesea ca apă de gură pentru reducerea formării de placă dentară. Mierea poate fi folosită așadar ca un înlocuitor natural pentru apa de gură.

4. Tratează herpesul bucal și vaginal

Mierea de albine este un leac superior tuturor medicamentelor sintetice recomandate de medicina convențională pentru herpes. Un studiu din 2004 publicat în Monitorul Medical Științific din America a arătat că mierea este mult mai eficientă în tratarea herpesului bucal și vaginal. Durata medie de vindecare a simptomelor herpesului – atacuri de durere, apariția unor cruste – în baza unui tratament cu miere a fost de 30-40% mai rapidă decât în cazul tratamentelor convenționale cu aciclovir – un agent antiviral recomandat pentru virusurile herpes simplex de tip I și II. S-au înregistrat câteva cazuri în care mierea de albine a ajuta la remisia totală a herpesului bucal și vaginal, fără reacții adverse ca în cazul medicamentului menționat, care dă uneori prurit local.

5. Oferă protecție împotriva leziunilor gastrice

Studiile cercetătorilor au demonstrat de asemenea că mierea de albine poate previni cu succes leziunile cauzate de consumul de alcool și de aspirină.

6. Reduce efectele chimioterapiei la bolnavii de cancer

Neutropenia febrilă este unul din efectele secundare grave provocate de chimioterapie. Mierea de albine poate preveni această boală la bolnavii de cancer tratați cu chimioterapie și poate trata neutropenia în 40% din cazuri în câteva săptămâni. Studiile au arătat că 32% din pacienți au raportat o îmbunătățire a calității vieții și a nivelului de hemoglobină.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. ZAHARUL LUI DUMNEZEU -MIEREA DE ALBINE -TE TRATEAZA SI TRUPESTE SI SUFLETESTE

  2. Va multumim pentru ca aveti grija de noi!…

  3. Intradevar ,mierea nu este numai aliment ci si tratament !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.