Suc de Sfeclă Roșie – Pietre la Rinichi, Detoxiferea Ficatului

Sucul de sfeclă este renumit ca un antioxidant teribil pentru organismul uman. Teribil, pentru că reușește să curețe sângele, limfa și ficatul foarte bine. Atât de bine, încât ajută la vindecarea afecțiunilor cardiovasculare, gutei, bolilor de rinichi și vezică biliară, tulburări circulatorii, anemie sau probleme menstruale.

Suc de Sfeclă - Pietre la Rinichi, Detoxiferea Ficatului

Suc de Sfeclă – Pietre la Rinichi, Detoxiferea Ficatului

Suc de sfeclă roșie – Proprietăți

Beneficiile sucului de sfeclă provin de la culoarea roșie vibrantă din sfeclă numită betaină. Acest pigment este un antioxidant puternic care previne formarea de tumori canceroase, în special a cancerului de colon și de stomac.

Betaina din sfecla roșie este responsabilă și pentru stimularea funcției celulelor hepatice și protejarea canalelor biliare.

Fibrele din sfeclă cresc de asemenea producția de enzime care ajută la curățarea ficatului.

Alte beneficii raportate includ îmbunătățirea producției de acid gastric, scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului seric.

> Sucul de sfeclă detoxifică ficatul

Cercetătorii afirmă că sfecla roșie conține anumiți compuși care cresc capacitatea ficatului de a se curăța și care pot ajuta la vindecare unor boli ale sistemului digestiv.

Există dovezi în ceea ce privește eficiența sucului de sfeclă în protejarea celulei hepatice de daunele provocate de alcool și de acumularea de depozite de grăsime cauzate de un deficit de proteine sau de diabet zaharat.

> Sucul de sfeclă roșie tratează și previne cancerul de colon

O parte din aceeași cercetare a arătat de asemenea că consumul de fibre din sfecla roșie poate crește celulele CD8. Aceste celule au ca obiectiv detectarea și eliminarea factorilor care produc cancer sau mutații, în special la nivelul colonului. În acest caz, se recomandă pacienților cu cancer de colon să bea un sfert de litru de suc de sfeclă în fiecare zi. Studiul a constatat că sucul de sfeclă s-a dovedit eficient în descompunerea și eliminarea tumorilor.

> Suc de sfeclă pentru pietre la rinichi

De regulă, 1-2 pahare de sfeclă roșie pe zi pot ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi de dimensiuni mici. Cura poate dura 1-2 luni. Sfecla se poate pune și peste iarnă. O rețetă spune să se fiarbă sfecla până la obținerea unui sirop gros, care se pune ulterior în sticle și se păstrează peste iarnă. Sucul de sfeclă roșie se poate dilua foarte bine într-o cană de ceai de coada-calului, pentru efecte mai bune.

Rețetă Suc de sfeclă pentru pietre la rinichi

Ingrediente:

• 170 ml de suc de morcov
• 140 ml de suc de sfeclă roșie
• 140 ml suc de castravete
• 56 ml suc de pătrunjel
• suc de hrean sau usturoi

Se amestecă toate ingredientele și se bea de 2 ori pe zi.

Ceaiul de ceapă, preparat din 4 cepe fărâmițate, fierte cu 4 căni de apă timp de 45 de minute. Se strecoară, se răcește și se bea pe parcursul zile. Este un leac minunată pentru menținerea sănătății rinichilor și evitarea recidivării pietrelor la rinichi.

Suc de sfeclă – Efecte secundare

Consumul pe termen lung de de suc de sfeclă roșie poate duce la decolorarea temporară a urinei și a scaunului, din cauza pigmenților puternici din sfeclă. Acest lucru este total inofensiv. Însă consumul de suc de sfeclă nediluat, sau în cantități mari, poate duce la intoxicarea ficatului. Unele reacții adverse sunt: urticare, febră sau frisoane, stomac deranjat.

De aceea se recomandă întotdeauna diluarea sucului de sfeclă cu apă sau alte sucuri de legume.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Multumesc pentru toate retele!
    Le voi incerca pe rand.
    Este adevarat ca aceste tratamente pe baza de plante, legume si zarzavaturi nu trebuie amestecate, adica luate in acelasi timp?

    Felicitari pentru munca depusa pentru adunarea tuturor acestor retete care pot salva multi oameni de suferinta.

  2. foarte bun Pirvu Gabriela mersi mult!!!noi bem si dimineata si seara

  3. Bv si eu la rândul meu lu’ Davi Davina <3

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.