Varice – Tratamente Naturiste și Dietă

Varicele sunt vase de sânge răsucite și extinse care apar la nivelul gleznelor și picioarelor, îndeosebi la femeile gravide, la persoanele supraponderale și la cei care petrec mult timp în picioare. Simptomele includ umflarea piciorului, mâncărimi, oboseală, subțierea, uscarea și scalarea pielii, urmate de inflamații.

Varice - Tratamente Naturiste

Varice – Tratamente Naturiste

Varicele sunt unul din cele mai evidente semnale că vasele de sânge nu funcționează tocmai bine. Deși par inofensive, varicele pot duce la tromboză venoasă profundă.

Cum poți preveni apariția varicelor

Există foarte multe lucruri care pot fi făcute pentru prevenirea varicelor. Se pot purta ciorapi cu compresie șu se pot face plimbări lungi ușoare. Este recomandat să se poarte întotdeauna pantofi comozi.

Dieta pentru varice trebuie să conțină o gamă largă de produse alimentare și băuturi bogate în acizi, uleiuri volatile, enzime naturale, antioxidanți, vitamine și taninuri. Principalul scop al acestei diete este îmbunătățirea circulației sângelui și eliminarea pericolului de coagulare. Rezultatele trebuie să apară după o lună.

Netratate la timp, varicele pot deveni tot mai evidente. Se recomandă consumul de fructe de pădure care conțin foarte multe taninuri. Acestea ajută la flexibilizarea vaselor de sânge și reducerea riscului de coagulare. Se pot consuma afine, coacăze, zmeură, mure, căpșuni, cătină, fructe Goji.

Vitamina C este un antioxidant natural care împiedică deteriorarea celulelor și ajută la creșterea elasticității pereților celulari. Se recomandă Vitamina C din fructe și legume: citrice, broccoli, ardei gras.

Plante pentru varice

> Cataplasme cu spânz

Se taie o rădăcină de spânz în bucățele mici și se pune la macerat 3 vreme de 3 săptămâni în oțet sau alcool. Se aplică pe locul bolnav în fiecare seară și se masează ușor. Rezultatele sun foarte bune.

> Tinctură de castan sălbatic pentru varice

Se iau câte 10-15 picături de tinctură, de 3 ori pe zi, diluate cu extract de castan. Castanele ca atare se pot folosi și extern, sub formă de comprese. Se pun la fiert 4-5 castane cu o cană de apă, timp de 5 minute.

> Unguent cu gălbenele

Se urmează un tratament de 1-2 luni cu unguent de gălbenele aplicat pe varice cu un pansament.

> Ceai de afine

Ceaiul de afine este recomandat pentru cei care suferă de circulație a sângelui deficitară, risc de coagulare a sângelui sau lezare a celulelor. Se poate bea și pentru reducerea zahărului din sânge (diabet), sindromul premenstrual și premenopauză.

> Extract de semințe de struguri

Acesta conține antioxidanți și compuși complecși cu proprietăți anti-coagulante și anti-inflamatoare. Extractul de semințe de struguri ajută la întărirea țesutului conjunctiv al vaselor de sânge. Acest produs este contraindicat persoanelor care suferă de scleroză multiplă, artrită reumatoidă sau boala Crohn.

> Sulfină galbenă

Se ia câte o linguriță de pulbere de sulfină, de 3 ori pe zi. Infuzia de sulfină este de asemenea recomandată, câte 2 căni pe zi, sau tinctură de sulfină, se ia câte o linguriță diluată într-un pahar de apă, de 3 ori pe zi. Sulfina conține substanțe anticoagulante prin care tratează varicele, previne edemele, scade tensiunea arterială, crește permeabilitatea vasculară și îmbunătățește circulația periferică.

> Ghimpe

Această plantă conține un element consolidator pentru pereții vaselor de sânge și totodată stimulent pentru circulația sangvină. Substanțele active din Ghimpe previn apariția edemului, ajută la eliminarea apei din țesuturi, la vindecarea vaselor de sânge lezate sau lărgite din cauza varicelor și la combaterea senzației de picioare grele. Se prepară un decoct din 1-2 lingurițe de plantă mărunțită și o cană de apă, fierte 10 minute. Se bea câte o cană, de 2 ori pe zi, dimineața și seara. Tinctura de Ghimpe este la fel de bună pentru varice. Se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi, între mese.

Această plantă este contraindicată persoanelor hipertensive sau celor care suferă de hiperplazie benignă de prostată.

> Gotu kola (Centella asiatica)

Gotu kola este o plantă originară din Asia, care ajută la previne inflamațiile cauzate de varice și îmbunătățește circulația. Se poate folosi extract de Gotu kola pentru aplicații locale, atât pentru varice, cât și pentru vindecarea de plăgi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.