Fibrom Uterin – Tratamente cu Ulei de Ricin, Turmeric și Progesteron Cremă

Foarte multe femei doresc să afle mai multe despre modul în care se poate elimina un fibrom uterin pe cale naturală. Plantele sunt de mare ajutor în acest caz pentru că nu au efecte secundare periculoase.

Fibrom Uterin – Remedii Naturiste cu Ulei de Ricin, Turmeric și Progesteron CremăCe este fibromul uterin?

40% din femeile de azi au cel puțin un fibrom uterin până la vârsta menopauzei, însă cele mai multe femei nu știu că au unul până când nu fac examenul de rutină.

Fibroamele uterine sunt tumori benigne care cresc pe peretele uterului. Ele se pot forma oriunde la nivelul uterului, atât în interior, cât și la exterior.

Variază în dimensiune de la un bob de mazăre la un pepene galben, dar sunt în general între mărimea unei portocale și unui grapefruit.

Fibromul uterin este influențat de schimbările hormonale din organism, în special de o abundență de estrogen. Acesta poate fi însă redus cu succes sau chiar eliminate prin schimbarea dietei și a stilului de viață.

Fibromul – Cauze

Eliminarea fibromului uterin presupune identificarea cauzelor. Fibromul este de regulă provocat de un nivel prea mare de estrogen în organism, ceea ce se numește dominația de estrogen. Iar cauzele dominației de estrogen sunt:

– Anticoncepționalele și spermicidele prezervativelor
– Terapia de substituție hormonală
– Anumite ingrediente din produsele cosmetice
– Vasele de plastic
– Hormonii de creștere din carne și lapte
– Pesticide și ierbicide
– Supraponderabilitatea
– Stresul

Dietă pentru reducerea nivelului de estrogen

La capitolul dietă, este foarte importantă să se întrerupă consumul de alimente procesate: făină albă, orez alb, zahăr alb și carbohidrați simpli, care cresc nivelul de insulină în sânge. Insulina schimbă modul în care organismul se ocupă de estrogen. Aceasta, la rândul său, încurajează formarea de fibrom. Se recomandă eliminarea din dieta zilnică a alimentelor prăjite care afectează ficatul, acolo unde este procesat estrogenul.

Se pot consuma în schimb mai multe legume cu frunze verde închis, cum sunt lintea, fasolea, algele marine (care susțin tiroida și glandele suprarenale) care menține echilibrul hormonal normal. Se evit alcoolul cofeina și ciocolata. Se bea apă filtrată.

Deși unii medici recomandă soia în timpul menopauzei, aceasta conține toxine și fito-estrogeni (estrogeni pe bază de plante) care cresc nivelul de estrogen din corp și încurajează apariția fibromului.

Estrogenul este metabolizat în celulele de grăsime, de aceea femeile supraponderale au mai mult estrogen decât femeile slabe.

1. Comprese cu ulei de ricin

Aplicațiile de ulei de ricin pot fi de folos în ameliorarea fibromului uterin.

Se încălzește uleiul de ricin într-o sticluță cufundată în apă caldă, și se umezește o bucată de cârpă în ulei. Se aplică pe abdomenul inferior, peste zona fibromului. Se acoperă locul cu o folie de plastic și apoi cu un prosop. Deasupra se așează o sticlă cu apă fierbinte și se lasă să acționeze peste noapte. Tratamentul se face 3 săptămâni.

2. Turmeric

Turmericul este extras din planta cucurma, care este rudă cu ghimbirul. Rădăcina de turmeric uscată și măcinată sub formă de pulbere fină se poate folosi la mâncăruri sau la rețete medicinale. Turmericul mai este numit “șofranul săracului” sau planta miracolelor.

Medicii indieni și chinezi folosesc turmericul de secole, iar astăzi este îmbrățișat și de medicina occidentală. Cel mai recent, unii medici au început să prescrie turmeric pentru fibromul uterin. Turmericul are proprietăți puternice de detoxifiere care ajută la protejarea ficatului de elemente dăunătoare și la stimularea ficatului pentru a reduce nivelul de estrogen și implicit creșterea fibromului.

Doza de turmeric recomandată pentru lupta contra fibromului este 445 miligrame (sub formă de capsule) sau o linguriță de extract, de 3ori pe zi.

Fitoterapeuții recomandă combinarea turmericului cu piper negru. Cercetători din India au descoperit recent că acest mix ar putea crește capacitatea organismului de a folosi turmericul.
Se ia câte o jumătate de linguriță din acest amestec, de 3 ori pe zi. Se poate adăuga la supe sau peste orez.

3. Progesteron cremă

Foarte multe femei folosesc progesteron cremă pentru echilibrarea nivelului de hormoni și reducerea fibromul uterin. Această cremă este disponibilă la cele mai multe magazine naturiste. Se folosește aproximativ 1/8 dintr-o linguriță pentru a freca brațele interioare de 2 ori pe zi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.