Nu aruncați apa în care ați fiert legumele pentru salata Boeuf – este plină de minerale

Zeama în care se fierb legumele pentru salata Boeuf sau pentru piftie nu trebuie aruncată. Ar fi o risipă foarte mare, dat fiind că această licoare conține numeroase minerale.

Poate fi considerată o apă alcalinizantă.

Nu aruncati apa in care ati fiert legumele pentru salata Boeuf

Nu aruncati apa in care ati fiert legumele pentru salata Boeuf

Supa – leac vindecător tradițional

Supa de legume – precum și supa de pui – sunt considerată în medicina tradițională leacuri vindecătoare. Beneficiile lor se datorează legumelor, care își lasă în apă nutrienții lor. Supa de legume este deopotrivă hrănitoare și hidratantă.

Corpul le absoarbe ușor, fără să cheltuie multă energie pentru a le digera. Nutrienții din ea ajung rapid în sistem.

Supele sunt reconfortante și calmante, însă au și au efect tonic. Sunt recomandate în mod special persoanelor aflate în stare de convalescență, întrucât ajută organismul să se recupereze mai ușor de pe urma unei boli.

 Cumpără minerale + colegan pentru femei 

Minerale pentru Femei + Colagen

Minerale pentru Femei + Colagen

Efect hidratant, nutritiv și tonic

Ele furnizează organismului minerale, vitamine, fibre și antioxidanți. Contribuie semnificativ la alcalinizare, datorită mineralelor. Apa în care sunt fierte legumele abundă în potasiu, magneziu și alți electroliți.

Acești compuși au proprietăți antiinflamatoare și cresc pH-ul corpului. Combat acidoza și cancerul.

Supa de legume

Supa de legume

Nivelul crescut de aciditate în corp ne predispune la o serie de boli, precum sindrom metabolic, osteoporoză, pietre la rinichi sau chiar cancere. Acidoza este favorizată de consumul excesiv de zahăr, cafea, lactate, carne și produse fast-food.

Cum se fierb corect legumele pentru a nu pierde nutrienții

De obicei, la prepararea salatei Boeuf se fierb morcovi, cartofi, rădăcini de pătrunjel și păstârnac. Pentru optimizarea nutrienților, este recomandat să lăsați focul la mic și să fierbeți legumele circa 30 de minute. Apa nu trebuie să clocotească.

 Cumpără vitamine și minerale

Vitamine Si Minerale Esentiale

Vitamine Si Minerale Esentiale

Supele de legume sunt și mai benefice sănătății dacă le aromatizăm cu turmeric, ghimbir, cimbru, oregano, rozmarin, usturoi, busuioc și alte plante condimentare care au potențial medicinal.

Usturoiul, piperul și mirodeniile vor oferi un sprijin valoros sistemului imunitar, mai ales dacă sunteți răciți sau atinși de boală.

Apa în care au fiert legumele poate fi băută ca atare, în locul apei obișnuite, sau pot fi folosite la preparare altor mâncăruri gătite. Are puține calorii și poate fi inclusă în curele de slăbire.

Poate fi păstrată în frigider o săptămână. Reîncălziți câte o porție înainte de consum. Supele pot fi de asemenea ținute în congelator, până la 4 luni.

Surse articol:

1. Integris Health, The benefits of vegetable broth, aka „Magic Mineral Broth”: https://integrishealth.org/resources/on-your-health/2017/january/the-benefits-of-vegetable-broth-aka-magic-mineral-broth
2. Kiki Powers, 5 Benefits of vegetable broth & how to make your own, Vita Cost: https://www.vitacost.com/blog/vegtable-broth-benefits/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.