Boala nu ne este dușman, ci prieten, pentru că ne spune verde în față ce și unde greșim

Boala are un corespondent negativ în mintea noastră. Însă ea este doar un simptom al unei probleme mult mai profunde.

Dacă sufletul este bolnav, și trupul va fi bolnav, spune dr. Victor Duță în cartea sa „Remedii și Tratamente cu Plante Medicinale”.

Boala nu ne este dusman, ci prieten

Boala nu ne este dusman, ci prieten

În această teorie, boala este un semn vizibil al unei suferințe de natură spirituală sau psiho-emoțională.

Autorul spune că boala nu ne este dușman, ci prieten. În virtutea acestei catalogări, boala reprezintă o atenționare.

Ea „ne avertizează efectiv că încălcăm armonia cu natura”. Din perspectivă spirituală, s-ar putea spune chiar mai mult, că boala ne atenționează că încălcăm armonia cu Dumnezeu și cu poruncile Lui. Medicul creștin Pavel Chirilă are câteva cărți în care prezintă detaliat cauzele spirituale ale bolilor.

 Cumpără cartea 

Remedii si tratamente cu plante medicinale

Remedii si tratamente cu plante medicinale

Nu trebuie să uităm că Dumnezeu l-a înzestrat pe om cu liberul arbitru. El are deplină libertate să aleagă. Uneori însă, o face în necunoștință de cauză.

Toate ne sunt îngăduite, spune Sfântul Apostol Pavel, dar nu toate ne sunt de folos. Atunci când apare o viciere în comportamentul nostru, organismul și psihicul va suferi consecințele.

Bolile reflectă faptele și atitudinile noastre. Ele oglindesc în mod efectiv defectele, practic ne reflecă erorile”.

 Cumpără cartea 

Izvoarele tamaduirii - deslusiri din medicina crestina

Izvoarele tamaduirii – deslusiri din medicina crestina

Stilul nostru de viață, alegerile alimentare și chiar gândurile noastre sau modul de a ne raporta la probleme sunt factori de mare influență în ceea ce privește dezvoltarea bolilor.

Boala ne pune față-n față cu noi înșine. Apariția unei boli ne îndeamnă să sesizăm că avem neajunsuri și ne atenționează că trebuie să ascultăm cu mare profunzime problemele ivite în sufletul nostru”.

Iată deci, că principalul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când ne îmbolnăvim este introspecția.

Trebuie să căutăm adânc în noi pentru a vedea unde este eroarea. Apoi spovedania ne poate ajuta foarte mult, deoarece mărturisirea păcatelor cu asumare șterge consecințele greșelilor. Următorul pas este corectarea greșelii și punerea unui început bun.

 Cumpără cartea 

Vindecarea

Vindecarea

Vindecarea nu este posibilă decât atunci când conștientizăm hibele și ne mobilizăm pentru a le transforma în calități corespondente”.

Bolile și necazurile nu trebuie privite ca un simplu accident. Bolile ne reprezintă, spune dr. Duță.

Iar dr. Dorin Dragoș afirmă că „boala nu este un dușman, ci, paradoxal, cel mai bun prieten, căci are curajul să ne spună verde în față ce, unde și cum greșim”.

Vindecarea survine atunci când conștientizăm cauza și greșeala și încercăm să ne schimbăm atitudinea, adică să îndreptăm ce am făcut rău.

Însă nu este suficient să corectăm cauzele care țin de stilul de viață și de alimentație. Trebuie să ne vindecăm și mental.

Sentimentele negative dăunează grav sănătății noastre. Tratând doar trupul sau doar organul bolnav, se realizează doar tratarea efectului, nu și cauza care a produs îmbolnăvirea”.

 Cumpără cartea 

Meditatie la medicina biblica

Meditatie la medicina biblica

Dr. Duță susține că întotdeauna cauza bolii se află în gândurile noastre, sau în felul în care gândim. Un bun exemplu în acest sens este cancerul. Această maladie necruțătoare apare pe un fond de stres enorm.

Bolile cele mai grave iau naștere în special atunci când persoana bolnavă a adunat în suflet multă ură sau resentimente, nu poate ierta sub nicio formă sau are sentimente negative acute”.

Ura, mânia, furia, ținerea de minte a răului, incapacitatea de a ierta, tristețea excesivă, frica exagerată – acestea contribuie la instalarea bolii în organism.

Dr. Duță spune despre cancer că este „o boală a tristeții, a neîmplinirilor, a nemulțumirii și nerealizării, a fricii de ziua de mâine etc”.

Iată de ce este important să ne spovedim cât mai des, mai ales atunci când traversăm situații grele.

Emoțiile  negative nu trebuie lăsate să se acumuleze un timp îndelungat, iar pentru însănătoșire se recomandă a lua măsuri urgente, a ne elibera de acest balast extrem de dăunător pe care-l păstrăm în interiorul nostru”.

Spovedania ne ușurează sufletul de povara păcatelor și a necazului. „Ca să ne păstrăm sănătoși, trebuie să facem eforturi ca pentru nimeni și nimic să nu ne supărăm”.

O atitudine pozitivă, marcată de nădejde și credință ajută foarte mult la prevenirea și chiar tratarea bolilor.

Terapia ar trebui să fie bazată pe două elemente, anume pe tămăduirea lăuntrică și utilizarea remediilor oferite de natură.

Citește șiLimbajul ascuns al bolilor – ce emoții negative ascund bolile, ce mesaje ne transmit

Sursă articol: Victor Duță, Boala și Noi, Remedii și Tratamente cu Plante Medicinale, Editura Andreas, pp. 8-9

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.