Vezică biliară lentă – plante medicinale care stimulează bila și digestia, scad grăsimile din ficat
Bila leneșă este una din cauzele nebănuite ale problemelor digestive. Această deficiență de funcționare a vezicii biliare provoacă însă mai multe simptome, dar și afecțiuni nebănuite.
Din fericire, există plante medicinale care pot ameliora simptomatologia, sau chiar corecta cauza deficitului biliar.
Ce funcții îndeplinește bila
Vezica biliară are principalul rol de a descompune grăsimile pe care le mâncăm. Al doilea rol este legat de extragerea vitaminelor (A, D, E, K) esențiale pentru oase, vedere, coagularea sângelui sau protecție antioxidantă.
În al treilea rând, bila menține echilibrul florei intestinale și previne acumularea de grăsimi în ficat.
Nu mai puțin importantă este acțiunea de eliminare a deșeurilor toxice din corp, a colesterolului excesiv și a facilitării digestiei.
Cumpără capsule vezică biliară lentă
Bila leneșă – simptome
Dat fiind numeroasele roluri ale bilei în corp, scăderea funcției acesteia poate aduce diverse probleme de sănătate:
• constipație
• senzație de greutate stomacală după masă
• ficat gras
• icter
• scăderea vederii în lumină slabă
• dureri de oase
• slăbiciune musculară
• tulburări de dispoziție
• piele uscată
• deficit de vitamine liposolubileBila leneșă – remedii
Cei de la Fares au câteva produse destinate ameliorării afecțiunilor hepato-biliare. Unul din ele se numește chiar „Vezică biliară lentă” (D70) și este realizat sub formă de capsule.
Conține un amestec de mai multe plante cu acțiune benefică asupra sistemului digestiv, ficatului și bilei:
– frunze de boldo
– frunze de anghinare
– volbură
– coada-șoricelului
– rădăcină de obligeanăCumpără tinctură de anghinare fără alcool
Vezica biliară lentă capsule – indicații terapeutice
Acest produs este recomandat în mod deosebit în dischinezia biliară hipotonă și indigestie.
Boldo este un arbust veșnic verde din Chile. Frunzele sale au proprietăți terapeutice. Ajută la stimularea funcției vezicii biliare și a ficatului.
Au efect laxativ, vermifug, antioxidant și hepatoprotector. Este considerat benefic în vezică biliară leneșă, digestie lentă, constipație și paraziți intestinali.
Anghinarea este o altă plantă care pune în mișcare fluxul biliar. Ajută la eliminarea grăsimilor din ficat. Stimulează diureza și favorizează scăderea colesterolului sangvin.
Extractele de anghinare s-au dovedit eficiente în afecțiunile hepto-biliare, precum inapetență, greață, balonare, dureri abdominale. Previn formarea de mâl și pietre la bilă.
Volbura (rochița rândunicii) este bine-cunoscută pentru efectul ei laxativ și coleretic. Această plantă stimulează ficatul să producă bilă, iar prin creșterea secreției biliare ajută la înlăturarea constipației. Este indicată în fiere leneșă sau bilă leneșă.
Coada șoricelului mărește secreția biliară și ajută la ameliorarea simptomelor asociate cu o vezică biliară leneșă: indigestie, balonare, colici abdominale, dischinezie biliară.
Obligeana are proprietăți coleretice și colagoge. Ajută în dischinezia biliară hipotonă, hipoaciditate gastrică, inapetență, stază gastrică.
Mod de administrare
Doza recomandată copiilor peste 14 ani și adulților este 1 capsulă, de 3 ori pe zi. Tratamentul poate dura 6-8 săptămâni, sau conform indicațiilor medicului. Cura poate fi repetată la nevoie.
Acest produs nu este recomandat copiilor mai mici de 6 ani, nici femeilor pe perioada sarcinii și alăptării.
Contraindicații
„Vezica Biliară Lentă” a fost testat pe pacienți cu dischinezie biliară hipotonă. 60% dintre aceștia au raportat dispariția simptomelor (greață, gust amar, balonare, tranzit intestinal încetinit, indispoziții, cefalee, durere de cap). La 40% dintre pacienți, simptomele s-au ameliorat considerabil.
Citește și – Bila sau fiere leneșă – ce alimente și plante să folosești
Sursă articol: Dr. Eric Berg, How to know if you have bile deficiency: https://www.drberg.com/blog/how-to-know-if-you-have-bile-deficiency