Studii din 2024: Ceaiul verde are un potențial uriaș de prevenire și suprimare a cancerului

Ceaiul verde depășește multe plante și alimente la capitolul antioxidanți. Secretul său este EGCG, un compus cu o puternică acțiune antioxidantă și anticancerigenă.

Cercetările recente au arătat că EGCG are un potențial remarcabil în ceea ce privește combaterea sau suprimarea bolilor oncologice.

Ceaiul verde are un potential urias de prevenire si suprimare

Ceaiul verde are un potential urias de prevenire si suprimare

Ceaiul verde are un potențial uriaș în combaterea cancerului

Studii realizate între anii 2023 și 2024 au dezvăluit că un compus din ceaiul verde este eficace împotriva mai multor tipuri de cancere.

Acest compus se numește galat de epigalocatechină (EGCG) și este cel mai abundent și studiat dintre catechinele regăsite în planta de ceai verde.

 Cumpără Ceai Verde (Green Chai) Ecologic 

Ceai Verde (Green Chai) Ecologic

Ceai Verde (Green Chai) Ecologic

Mecanisme de acțiune

EGCG acționează prin mai multe mijloace împotriva cancerului.

Acțiune antiproliferativă

În primă fază, inhibă creșterea celulelor canceroase. Acest compus modulează căile de semnalizare celulare implicate în formarea și progresia cancerului.

EGCG interferează cu semnalele pe care celulele canceroase le folosesc pentru a se înmulți într-un ritm alert.

Prin faptul că blochează aceste semnale, EGCG încetinește ritmul de diviziune a celulelor maligne, reducând astfel șansele ca tumorile să se extindă rapid.

 Cumpără Ceai Verde cu Busuoioc Sfânt

Ceai Verde Tulsi Ecologic

Ceai Verde Tulsi Ecologic

Activitate anti-angiogeneză

O altă cale prin care combate cancerul este anti-angiogeneza, adică împiedică formarea de vase noi de sânge în tumori.

Fără o aprovizionare optimă cu sânge, celulele maligne primesc mai puțin oxigen și nutrienți, ceea ce le oprește creșterea și totodată reduce dimensiunea tumorilor.

Induce apoptoza

În al treilea rând, EGCG declanșează un proces natural de eliminare a celulelor afectate, inclusiv cele canceroase.

Procesul se numește apopotoză și înseamnă moartea programată a celulelor. Prin urmare, ceaiul verde scade numărul de celule maligne existente în corp.

 Cumpără Ceai Verde Superior

Ceai Verde Superior

Ceai Verde Superior

Datorită influenței pozitive în toate aceste aspecte, ceaiul verde sau EGCG ar putea fi utile atât în prevenirea, cât și în suprimarea bolilor canceroase.

De 25-100 de ori mai puternic decât vitamina C sau vitamina E

EGCG are o capacitate antioxidantă care depășește cu 25 și până la 100 de ori puterea altor antioxidanți cunoscuți, precum vitamina C sau vitamina E.

Ceaiul verde are de asemenea proprietăți antiinflamatoare impresionante. Numeroase studii au arătat că EGCG modulează expresia genelor asociate cu inflamația și proteinele pro-inflamatorii, precum TNF-alfa, IL-1beta sau MMP.

 Cumpără Ceai Verde Sencha

Ceai Verde Sencha Ecologic

Ceai Verde Sencha Ecologic

Nu în ultimul rând, EGCG exercită o influenață epigenetică fascinantă. Acest compus are capacitatea de a modifica modul în care genele sunt controlate în cadrul celulelor, fapt care influențează dezvoltarea cancerului.

Mai precis, EGCG reactivează genele care previn creșterea cancerului, suprimă genele tumorale și declanșează apoptoza.

Vitamina C crește absorbția catechinelor din ceaiul verde

Există totuși o inconveniență: EGCG are o biodisponibilitate scăzută. Din acest motiv, cercetătorii caută metode de a-i crește rata de asimilare și eficiență în corp.

 Cumpără Ceai Verde Capsule 

Ceai Verde capsule

Ceai Verde capsule

Una din ele este adăugarea unei surse de vitamina C la ceaiul verde, precum sucul de lămâie. Acesta mărește absorbția catechinelor.

Pe de altă parte, este important ca ceaiul verde să se bea simplu, fără lapte. Proteinele din lapte neutralizează antioxidanții și pot afecta absorbția catechinelor.

Mai multe studii in vitro și in vivo au demonstrat că EGCG are o acțiune multi-direcțională și poate combate felurite tipuri de cancer: cancer la sân, cancer vezical, cancer cervical, cancer la ficat, cancer colorectal, cancer gastric, cancer pulmonar, cancer la cap și cancerul la gât.

Doze folosite în studii

Ceaiul verde trebuie să aibă o culoare verde, iar nu maro. Dacă este maronie, înseamnă că planta a fost oxidată, iar compușii săi au fost deja distruși.

O cană de ceai verde conține circa 20-35 mg de EGCG. La 3 căni pe zi se poate ajunge la 60-105 mg de EGCG. În studii pe EGCG au fost folosite doze mai mari, de până la 1,500 mg pe zi.

Însă cercetările pe ceai verde, au fost folosite 3 căni de ceai verde pe zi.

Sursă articol: Joseph Mercola, Green tea offers new hope against cancer, Articles.Mercola: https://tinyurl.com/mrxxjfpn

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.