Sistem imunitar slăbit – Propolis, Echinaceea și Cătină

Sistemul imunitar este o rețea complexă de celule, țesuturi și organe care lucrează împreună pentru a apăra organismul împotriva atacurilor invadatorilor “străini” care pot provoca infecții: microbi, bacterii, paraziți și ciuperci. Corpul nostră oferă un mediu ideal pentru multe tipuri de microbi, dar este de datoria sistemului imunitar să le țină departe, sau să le caute și să le distrugă.

Propolis, Echinaceea și Cătină Pentru Imunitate

Propolis, Echinacea și Cătină Pentru Imunitate

Rolul sistemului imunitar 

Sistemul imunitar este incredibil de complex. El poate recunoaște și ține minte milioane de inamici diferiți. Și ceea ce este și mai impresionant, este faptul că el poate produce secrețiile și celule potrivite pentru a se distruge celulele nocive.

Sistemul nostru imunitar poate fi văzut foarte bine ca o rețea de comunicații elaborată și dinamică, în care milioane și milioane de celule, bine organizate în seturi și subseturi roiesc c niște albine în jurul unui stup, transmițând informații înainte și înapoi, ca răspuns la o infecție. De îndată ce celulele sistemului imunitar primesc alarma, ele devin active și încep să producă substanțe chimice puternice pentru a combate infecția.

Oamenii de știință se declară impresionați de modul în care sistemul nostru imunitar lansează atacuri care distrug microbii, celulele infectate și tumorile, fără să atingă deloc țesuturile sănătoase din corp.

Din păcate, această eficiență a sistemului imunitar tinde să slăbească odată ce organismul înaintează în vârstă. Cercetătorii cred că procesul de îmbătrânire duce în mod inevitabil la o reducere a capacității de răspuns imun, fapt care la rândul său contribuie la un risc crescut de infecții, boli inflamatorii și chiar cancer. Comparativ cu persoanele mai tinere, persoanele în vârstă sunt mult mai susceptibile la a contracta boli infecțioase din cauza scăderii numărului de celule T: infecții respiratorii, gripă sau pneumonie.

Rețetă pentru imunitate

Un sistem imunitar slab reprezintă așadar un mod riscant de existență, de aceea trebuie căutate metode pentru a-l revitaliza. Am ales o rețetă extrem de ingenioasă, care combină câteva din cele mai puternice ingrediente cu efecte antibiotice, antivirale, imunostimulatoare și energizante.

Ingrediente

• 100 g de polen
• 20 ml ulei de cătină (sau 100 g de fructe de cătină)
• 20 ml de tinctură de propolis
• 20 ml de tinctură de echinaceea
• miere polifloră

Preparare

Se amestecă toate ingredientele (cu exceția mierii) într-un borcan de 800 de grame, folosind o lingură de lemn. Se adaugă la urmă și mierea, cât să se umple borcanul. Se amestecă iarăși, și se închide cu un capac ermetic. Se lasă la macerat 4-7 zile, la loc rece. Pentru un efect mai bun, borcanul se agită de 2 ori pe zi.

Din acest preparat senzațional se ia câte o linguriță în fiecare dimineață. pe stomacul gol.

Alte plante pentru imunitate: Aloe Vera, Astralagus, usturoi, Ginseng, rădăcina de lemn-dulce, probioticele.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. reteta o poate lua si o persoana cu transplant renal?!multumesc anticipat

  2. Si eu multumesc pentru reteta

  3. si luate separat ingredientele sus mentionate, fac minuni…

  4. Am ulcer duodenal,o pot folosi?multumesc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.