Micoza Urechii (Otomicoza) – Simptome, Cauze, Tratamente Naturiste

Micoza este o infecție fungică (produsă de ciuperci), care apare mai ales la persoanele tratate cu antibiotice mult timp. Umiditatea ridicată sau temperaturile mari, lipsa de cerum și traumatismele locale (utilizarea de tampoane de bumbac sau aparatelor auditive) pot duce la apariția micozei urechii.

Micoza Urechii (Otomicoza) – Simptome, Cauze, Tratamente Naturiste

Micoza urechii – Cauze și simptome

Cerumenul are un pH de 4 la 5, care poate împiedica dezvoltarea și creșterea bacteriană și fungică. Sporturile acvatice (înotul sau surfingul) sunt de obicei asociate cu ciuperca urechii, din cauza expunerii repetate la apă, care duce la eliminarea constantă de cerum și uscarea canalului auditiv extern. Alte afecțiuni predispozante la micoza urechii sunt: eczemele, rinita alergică sau astmul.

Apare o inflamație, prurit, scalare și un disconfort sever la nivelul urechii. Simptomele incipiente sunt similare cu cele ale otitei externe bacteriene, însă otomicoza este caracterizată prin multe hife filamentoase lungi și albe, care cresc la suprafața pielii. Suspiciunea de micoza urechii apare atunci când bala nu răspunde la antibiotice, întrucât micozele sunt rezistente la medicamente.

Tratamente naturiste pentru micoza urechii

> Oțet pentru ciuperca urechii

Oțetul de mere este un remediu excelent pentru o mulțime de boli, între care și micozele sau ciuperca urechii. Se înmoaie pur și simplu un tampon de bumbac în oțet 100% natural) și se introduce cu grijă în ureche. Cu mișcări delicate, se rotește în interiorul urechii, cu viraje mici și repetate. Procedura se face zilnic, și nu se recomandă utilizarea de medicamente pe durata tratamentului. După ce dispar mâncărimile, tratamentul se poate repeta la 2 zile.

> Ulei de usturoi pentru micoza urechii

Uleiul de usturoi este extrem de util în cazul infecțiilor și micozelor de tot felul. Se zdrobesc 10-15 căței de usturoi și se adaugă 10-15 ml de ulei de măsline presat la rece, sau ulei de semințe de floarea-soarelui. Se lasă la macerat 6 săptămâni, însă tratamentul se poate începe după 4 săptămâni.

Cu un tampon de bumbac înmuiat în acest ulei, se curăță interioru urechii. Procedura se repetă în fiecare seară, timp de o săptămână. Se poate folosi și bitter suedez puțin încălzit.

> Rețetă cu propolis pentru micoza urechii

Ingrediente:

• 10 ml tinctură de propolis (30%)
• 2 fiole Vitamina E
• 4 capsule Vitamina F
• Boramid

Se amestecă toate ingredientele într-o sticluță închisă la culoare, și înainte de folosire, preparatul se încălzește la temperatura corpului. Se agită bine și se pun 4-6 picături de preparat în ureche afectată, cu ajutorul unei pipete, sau pe un tampon de tifon. Cea mai bună metodă este cu tamponul, pus astfel încât să nu atingă timpanul, deoarece alcoolul îl poate usca.

Mâncărimile vor dispărea instantaneu. Dacă simptomele încă persistă, se mai adaugă 2-4 capsule de Vitamina F și se agită. După 14 zile de tratament, infecția va dispărea.

Cautari:
    Otomicoza | micoza urechii | micoza ureche | mancarimi de urechi | mancarimi in urechi tratament naturist | otita micotica tratament naturist | otomicoza suprainfectata | tratament naturist ciuperca ureche | Tratament naturist mancarimi in urechi |

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play