Creierul are o super-putere. Cum să ne menținem creierul tânăr până la o vârstă înaintată – dr. Leon Dănăilă
O carte excepțională, o carte de mare ajutor, o carte care îți provoacă plăcere să o citești. Cam așa descriu cititorii cartea neurochirurgului Leon Dănăilă.
La fel ca multe alte genii ale lumii, academicianul Leon Dănăilă este de o modestie rară. Doar cei cu adevărați înzestrați de Dumnezeu cu talanți mari sunt conștienți că abilitățile lor sunt daruri, iar succesele lor, minuni divine, înfăptuite prin mâinile lor.
Dr. Dănăilă are în prezent 91 de ani și este probabil cel mai longeviv neurochirurg din lume. Are circa 40.000 de intervenții chirurgicale realizate cu succes și este 50 de cărți de specialitate publicate.
Nu mai puțin importante sunt cele 18 brevete de inventator pe care le deține. Fără îndoială, România se poate mândri cu o astfel de personalitate.
„Ca sacerdot al binelui, toată viața am luptat pentru dreptate, frumos, adevăr, sănătate și credință, iar acum vreau să împărtășesc tuturor câte ceva din istoria acestei lupte”.
Părintele Constantin Necula spune despre dr. Leon Dănăilă că este unul din cei mai frumoși oameni pe care Dumnezeu i-a dăruit țării noastre.
„Un om care și-a pus sufletul la bătaie pentru o țară săracă și uitată deseori. Care în 1981 s-a întors acasă și a făcut din acasă o America de visuri”.
Agilitatea mintală și dexteritatea mâinilor de care încă dă dovadă la vârsta sa înaintată uimesc pe mulți. Stilul său de viață este mai mult decât grăitor și pilduitor.
Dr. Dănăilă spune că secretul longevității creierului este neuroplasticitatea. Abordează această temă interesantă în cartea sa „Neuroplasticitatea. Secretul longevității creierului”.
Autorul vorbește despre capacitatea impresionantă a creierului de a se modela și adapta. Creierul are o super-putere, spune dr. Dănăilă. El dispune de o flexibilitate de a crea legături noi, care pot să le înlocuiască pe cele vechi pierdute.
Acest organ are posibilități uimitoare de regenerare. Datorită miliardelor de circuite microscopice care au loc în creier nou putem iubi, suferi, lupta, cunoaște lumea și pe noi înșine.
Cartea se adresează publicului larg, nu doar medicilor sau celor care au cunoștințe în domeniu. Conține informații inedite și sfaturi pentru îmbunătățirea funcției și sănătății creierului.
Oricine este interesat de domeniul longevității sau vrea pur și simplu să-și îmbunătățească sănătatea mintală și bunăstarea, ar trebui să citească această carte.
Va găsi în ea sfaturi prețioase despre cum ne putem păstra agilitatea mintală pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Informațiile din această carte ne pot ajuta să preîntâmpinăm apariția unor boli precum demență sau Alzheimer.