Afine pentru diabet – una din cele mai bune prescripții naturale

Cu siguranță ați auzit mulți medici și nutriționiști care recomandă afine pentru diabet. Deși fructele au o anumită interdicție în diabet, fructele de pădure sunt o excepție.

Afinele ar putea fi cel mai bun aliment-prieten al diabeticilor.

Afine pentru diabet - cea mai buna prescriptie naturala

Afine pentru diabet – cea mai buna prescriptie naturala: Wirestock

Afine pentru diabet – studii

O recenzie de calitate, publicată în 2022 în jurnalul „Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases” confirmă acest lucru. Cercetătorii au revizuit 22 de studii științifice pe consumul de afine în diabet.

Rezultatele au arătat că afinele și merișoarele au scăzut semnificativ nivelul de glucoză a jeun și valorile hemoglobina glicozilată crescută.

Autorii consideră concluziile studiilor revizuite a fi de înaltă credibilitate.

Recomandarea de afine în diabet este fondată științific

Afinele conțin polifenoli care protejează împotriva stresului oxidativ și a inflamației cronice – doi factori de risc în obezitate și alte afecțiuni metabolice.

O altă recenzie apărută în același an în jurnalul „Metabolites” a arătat că antocianinii sunt antioxidanții responsabili de acest efect.

31 de studii evaluate au fost incluse în analiza cercetătorilor. În studiile umane, afinele au scăzut considerabil stresul oxidativ și au îmbunătățit funcția endotelială. Reducerea stresului oxidativ înseamnă o toleranță mai bună la glucoză.

În studiile pe rozătoare, afinele au avut și efect hepatoprotector. Mai precis, au redus riscul de ficat gras (steatoză hepatică).

Afinele fac și prevenție. Prin faptul că controlul glicemic, previn prediabetul și progresia diabetului deja instalat.

Așadar, recomandarea de a mânca afine pentru diabet este cât se poate de documentată.

Afine pentru diabet – cele mai bune moduri de administrare

Diabeticii pot consuma fructele ca atare. Când afinele sunt în sezon, se poate face o cură cu afine proaspete.

În restul anului se pot consuma afine congelate, sau se pot lua suplimente cu afine.

O formă mai directă de a beneficia optim de proprietățile afinelor este administrarea unei tincturi sau a unor capsule ori ceaiuri.

Tinctura de afine are efecte rapide și își face treaba destul de bine.

Dacă vreți un supliment mai complex, care pe lângă afine conține și alte plante pentru diabet, vă recomand Glicemonorm. Acesta are extracte de afin, castravete amar și Gymnema sylvestre.

Produsele pe bază de afine pentru diabet de tip 2 (diabet zaharat) și hiperglicemie sunt bune și în alte afecțiuni, precum:

  • infecții urinare (efect diuretic, antiseptic)
  • uremie
  • diaree
  • gută
  • reumatism

Dulceață de afine fără zahăr

Pe piață au apărut și dulceațuri / gemuri fără zahăr. O dulceața de afine fără zahăr foarte bună, puteți găsi AICI. Nu conține conservanți, îndulcitori artificiali sau arome sintetice adăugate.

Rețete cu afine pentru diabet

Pe site-ul nostru puteți găsi diverse rețete cu afine pentru diabet, precum înghețată, dulceață sau gem, torturi sau prăjituri. Le puteți răsfoi AICI

Surse articol:

1. Delpino FM, Figueiredo LM, Gonçalves da Silva T, Flores TR. Effects of blueberry and cranberry on type 2 diabetes parameters in individuals with or without diabetes: A systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2022 May;32(5):1093-1109. doi: 10.1016/j.numecd.2022.02.004. Epub 2022 Feb 17. PMID: 35282984.
2. de Oliveira MS, Pellenz FM, de Souza BM, Crispim D. Blueberry Consumption and Changes in Obesity and Diabetes Mellitus Outcomes: A Systematic Review. Metabolites. 2022 Dec 22;13(1):19. doi: 10.3390/metabo13010019. PMID: 36676944; PMCID: PMC9861336.
3. Nunes S, Vieira P, Gomes P, Viana SD, Reis F. Blueberry as an Attractive Functional Fruit to Prevent (Pre)Diabetes Progression. Antioxidants (Basel). 2021 Jul 22;10(8):1162. doi: 10.3390/antiox10081162. PMID: 34439410; PMCID: PMC8389043.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.