Sirop de LĂMÂIE și MIERE pentru răceală – cum se prepară
Antibioticele cer imperios o alternativă naturistă, și din fericire, există o sumedenie de ingrediente care pot înlocui cu succes efectele benefice ale acestora și pot oferi în același timp mai multă siguranță față de efectele secundare produse de acestea, pe care le resimțim destul de târziu.
Usturoiul, lămâia, propolisul, acestea sunt doar câteva opțiuni pentru tratarea răcelilor, gripei, infecțiilor, virozelor de sezon sau a altor suferințe derivate. Siropurile din plante sunt și ele ideale pentru anotimpul rece, când schimbările de temperatură ne răcesc, la propriu.
Cuprins
Rețetă de sirop de miere și lămâie pentru răceală
Am ales pentru acest articol o rețetă de sirop pentru răceală și gripă făcut în casă, care poate fi administrat atât la adulți, cât și la copiii care au împlinit deja un anișor. Rețeta este simplistă și constă într-un amestec ingenios de miere și lămâie.
Se curăță de coajă o lămâie mare, folosind răzătoarea. Coaja se poate păstra pentru deserturi. Se taie cubulețe și se pune într-un borcan. Se toarnă miere naturală, cât să acopere bucățile de lămâie. Se lasă preparatul așa cum este, fără să amestecați cu lingura. Maceratul durează o oră, când se observă la suprafață un lichid ca un sirop. Din acest sirop se iau câte 3-4 lingurițe pe zi. Copiii de peste un an pot lua câte 3 lingurițe pe zi. Acest sirop poate elimina simptomele răcelii în doar câteva zile.
Cum funcționează
Acidul din lămâie conține foarte multă Vitamina C, prin care ajută la reducerea inflamației țesuturilor și la protejarea lui. Pe de cealaltă parte, mierea de albine este un antibacterian natural.
super reteta!!!!!!!!1
..e ffff buna
multumim frumos!!