Siliciul ajută la eliminarea aluminiului din corp – câte grame trebuie să luăm pe zi și cât durează cura

Aluminiul este unul din cele mai abundente metale și are o neurotoxicitate crescută. Astăzi, mai mult ca oricând, suntem expuși la cantități mari de aluminiu.

Nu doar apa și aerul sunt contaminate cu metale grele, ci și produsele de îngrijire corporală și materialele de împachetat alimentele sau de gătit.

Siliciul elimina aluminiul din corp

Imagine sugestiva: Siliciul elimina aluminiul din corp

Expunerea crescută la aluminiu

Aluminiul este folosit astăzi pe scară largă, de la industria medicală și cosmetică, până la cea alimentară.

În natură, acest metal este prezent alături de alte minerale și dacă ajunge în corp, este eliminat în mod natural, fără probleme.

Prin izolare și purificare, aluminiul ajunge în corp sub formă de particule hidrosolubile, unde trece de bariera intestinală și declanșează inflamații și toxicitate la nivel cerebral.

Boli asociate cu aluminiul

Expertul în micronutriție Adrian Vornicu spune că poluarea crescută cu metale grele este direct proporțională cu avalanșa de alergii, intoleranțe alimentare, boli autoimune și neuro-degenerative.

Nivelurile crescute de aluminiu în corp au fost asociate cu Alzheimer, demență, osteoporoză, autism, cancere.

Unde se găsește aluminiul

Prima soluție împotriva intoxicării cu aluminiu este evitarea produselor care îl conțin, precum deodorante și antiperspirante, bicarbonatul de sodiu și praful de copt din comerț, tăvile și caserolele din aluminiu de unică folosiți, vasele de gătit din aluminiu, folia de aluminiu ș.a.m.d.

Apa potabilă, medicamentele, agenții de îngroșare, adjuvanții vaccinali, țigările, ustensilele de gătit, conservele alimentare, cutiile metalice cu sucuri, băuturi, laptele praf pentru sugari și unele alimente conțin aluminiu.

Se găsește pe etichetă și sub numele unor aditivi, precum:

  • E173
  • E520
  • E521
  • E523
  • E541
  • E554
  • E555
  • E556
  • E559
  • E55

Întrucât nu ne putem feri complet de acest metal, a doua soluție este să îl eliminăm din organism. Din fericire, există suplimente eficiente în acest sens.

Siliciul este unul din ele. Adrian Vornicu spune că siliciul organic favorizează expulzarea aluminiului din corp.

Siliciul ajută la eliminarea aluminiului prin urină

Siliciul nu elimină direct aluminiul, ci îl transformă în silicat de aluminiu – o formă non-toxică și mai ușor de expulzat. Practic, siliciul reduce încărcătura de aluminiu din organism.

Un studiu vechi, publicat în anul 1996 în „Annals of Clinical and Laboratory Science”, a arătat că acidul silicic limitează biodisponibilitatea și reabsorbția aluminiului în tractul gastrointestinal la persoanele sănătoase.

Participanții au primit acid monosilicic – regăsit în mod natural în bere. Acesta a crescut semnificativ excreția depozitelor de aluminiu din corp în decurs de 8 ore.

Autorii studiului au sugerat adăugarea de siliciu în rețelele de apă municipale în scopul reducerii cantității de aluminiu.

Câte grame se iau pe zi și cât durează cura cu siliciu

Adrian Vornicu recomandă administrarea unei doze de 50-100 mg de siliciu organic pe zi la adulți. Cura durează 4 luni și poate fi urmată și de copii. Însă în cazul celor mici, doza trebuie redusă la 20-50 mg pe zi.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă, pe care vă recomand să le citiți:

Aruncați folia de aluminiu! Nu mai gătiți, nu mai împachetați în ea mâncarea, că faceți Alzheimer și nu știți de unde!
Antiperspirantele cu aluminiu și cancerul de sân – studii
Ginkgo biloba combate efectele toxice ale aluminiului din antiperspirante
Metalele grele sunt peste tot! Ce plante ne protejează împotriva lor sau ajută la eliminarea lor din corp

Surse articol:

1. Vitalitate și Protecție, Flagelul numit aluminiu: https://vitalitatesiprotectie.ro/flagelul-numit-aluminiu/
2. Bellia JP, Birchall JD, Roberts NB. The role of silicic acid in the renal excretion of aluminium. Ann Clin Lab Sci. 1996 May-Jun;26(3):227-33. PMID: 8726215.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.