Conjunctivita – Simptome și Tratamente Naturiste

Conjunctivita este cauzată de regulă de microbi, și afectează membrana care protejează partea posterioară a pleoapelor și globul ocular, până la marginea corneei. Există și conjunctivite cauzate de viruși, cum este conjunctivita granuloasă sau trahomul. Acestea pot duce la deformarea pleoapelor, ulcere corneene, uscarea corneei și chiar orbirea.

conjunctivita simtpome si tratamente naturiste

Conjunctivita – Simptome și Tratamente Naturiste

Conjunctivita – Simptome și Cauze

Simptomele conjunctivitei se referă la o inflamați a mucoasei conjunctivite, care poate fi însoțită de usturime, senzație de nisip în ochi sau mâncărimi, ochi roșii și pleoape granulate. Alți factori care pot duce la apariția conjunctivitei sunt și agebții chimici sau iritanți, cum este fumul, gazele toxice, praful, polenul, apa din bazin sau alți corpi străini. Conjunctivita se poate manifesta prin secreții mucoase, purulente sau fibrinoase, în funcție de gravitatea microbului contactat.

Tratamente naturiste pentru conjunctivită

În cazul conjunctivitei este bine să se lase ochiul nepansat, pentru a permite secreției să curgă. Astfel se previne îmbolnăvirea corneei și pierderea vederii. Igiena este de bază în acest caz. Se vor folosi doar prosoape, batiste și perne curate. Astfel se va împiedica transmiterea microbului la alte persoane din casă.

• Se recomandă vitamina B2 și consumul regulat de varză
• Se pune dimineața o picătură de miere de tei încălzită puțin (cât să curgă) în colțul ochiului dinspre nas. Se va resimți o senzație de usturime și lăcrimare, însă remediul este rapid vindecător.
• Se pot spăla zilnic pleoapele cu o infuzie de gălbenele. Se clipește pentru a permite lichidului să pătrundă în ochi. La urmă, pleoapele se ung cu alifie de gălbenele
• Urinoterapia este de asemenea utilă în conjunctivite. Se spală ochii cu jetul recoltat de la urina de dimineață. Se pun cataplasme cu urină pe ochi, de 2-3 ori pe zi. Se lasă să acționeze 10-15 minute, apoi se clătete cu apă. Tratamentul se face 14 zile.

Sucuri de legume pentru ochi

• Se beau sucuri din: morcov, spanac și sfeclă, sau de morcovi sfeclă și castraveți, pentru curățarea ficatului, intestinelor și rinichilor, și pentru hrănirea întregului corp
• Sucul de morcov și pătrunjel este bun pentru sănătatea oculară, întrucât morcovul conține suficientă vitamina A, necesară pentru curățarea și hrănirea ochiului, iar pătrunjelul menține vasele de sânge sănătoase. În combinație cu morcovul, pătrunjelul este extrem de eficient în tratarea afecțiunilor ochilor.
• Pentru hrănirea nervilor văzului și mușchii, se poate bea un suc mixt din: morcov, țelină, andive și pătrunjel

Remedii naturiste pentru ochi și pleoape iritate:

• Se atinge zilnic colțul ochilor cu puțin bitter suedez, dimineața și seara, atât intern, cât și extern
• Se pune câte o picătură de suc de lămâie în ochi zilnic
• Se pisează puțin propolis uscat și dizolvă în puțină apă caldă și la urmă se filtrează. Soluția astfel obținută se pune în ochi, câte 3-5 picături în fiecare ochi.
• Se aplică pe pleoape comprese cu infuzie de mușețel în lapte clocotit
• Se ung pleoapele cu bitter suedez
• Se pun pe ochi cataplasme cu infuzie de albăstrele. Se prepară din 20 g de floare la un litru de apă curată, îndoită cu apă de trandafir
• Pentru ochi care lăcrimează sau dureri înțepătoare, se bea ceai de coada-șoricelului

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.