Remedii Naturiste Menopauză: Formule de Ceai și Tinctură

Vârsta menopauzei își are specificul și capriciile ei. Femeile care trec acest prag experimentează multiple schimbări esențiale în sistemele corpului, îndeosebi în cel hormonal și emoțional. Apar tulburări ale nivelului de estrogen, și diverse stări de anxietate, depresie, insomnie, bufeuri sau fluctuații menstruale și sexuale.

Remedii Naturiste Pentru Menopauză: Formule de Ceai și Tinctură

Aceste dezechilibre sunt o provocare majoră care trebuie depășită cu calm, înțelepciune și har. Modificările bruște de dispoziție și celelalte simptome specifice menopauzei pot fi ameliorare și cu ajutorul plantelor și a unei diete nutriționale corecte. Cel mai important lucru este să se controleze nivelul de stres, care aduce de obicei mult mai multe dezechilibre. Schimbările care se petrec acum se desfășoară treptat, pe parcursul a mai multor ani, și ele pot varia în frecvență și intensitate.

Plante recomandate pentru simptomele menopauzei

Gel Aloe Vera – acesta este îndeosebi recomandat pentru uscăciunea vaginală pe care femeile o experimentează la vârsta menopauzei.

Tinctura de Black Cohosh sau Black Cohosh comprimate – sunt ideale pentru bufeuri, durerile de cap, sângerările neregulate și durerile musculare din perioada premenopauză și menopauză.

Tinctura de Dong Quai sau Don Quai tablete – este utilă la menopauză deoarece reglementează sistemul de reproducere, protejează inima, și sporește eficiența altor plante medicinale care se folosesc în paralel.

Tinctura de ginseng – poate fi folosită pentru creșterea producției de estrogen ovarian, și pentru ameliorarea bufeurilor.

Trifoiul roșu – este o altă plantă binefăcătoare femeilor care trec prin menopauză, întrucât calmează durerile abdominale și reglează nivelul psiho-emoțional.

Valeriana – această plantă oferă un somn odihnitor în timpul nopții și ajută la reducerea tensiunii arteriale.

Urzica – și aceasta poate fi utilă în perioada de menopauză, deoarece poate crește frecvența și cantitatea de urină, ajutând astfel la menținerea unui organism curat. Urzica mai poate fi consumată și pentru faptul că ameliorează vederea încețoșată.

Calendula cremă – aceasta poate fi utilizată de femeile la menopauză pentru alinarea mâncărimilor vaginale.

Formule de plante pentru menopauză

Ceai pentru bufeuri la menopauză:

• 2 părți de salvie
• 2 părți de semințe de lapte de ciulin
• 1/2 parte rozmarin
• 2 părți de talpa-gâștei
• 1/4 parte Ginseng

Se amestecă toate aceste ierburi vindecătoare și se pune o lingură de amestec într-o cană. Se toarnă peste ele o cană de apă clocotită și se lasă acoperită 30 de minute. La urmă se strecoară și se bea în cantități mici, pe tot parcursul zilei.

Tinctura pentru bufeuri de căldură

• 2 părți de rădăcină de Yam sălbatic (Wild Yam)
• o parte de Ginseng
• o parte de rădăcină de lemn-dulce
• o parte de rădăcină de unicorn (Chamaelirium luteum)
• o parte de Black Cohosh

Se umple un recipient de sticlă ce poate fi astupat cu capac cu plantele până la gât, fără a se îndesa. Deasupra se toarnă rachiu de secară sau de fructe. Sticla se lasă la macerat 14 zile, la loc călduros (20 de grade), timp în care se agită des. La urmă se filtrează și se ia sub formă de picături. Se ia câte un sfert de linguriță de tinctură diluată în puțină apă, sau în ceai, de 3 ori pe zi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.