Testul care îți arată cât de bine stai cu glanda tiroidă – îl poți face acasă, cu un termometru (mai bun decât analizele de laborator)

Testele pe care medicii le recomandă de regulă pacienților tiroidieni nu sunt suficiente de acurate pentru a pune un diagnostic corect.

Doctorul Robert Morse ne arată cum putem să ne verificăm funcția glandei tiroide acasă, fără proceduri sofisticate.

Testul care iti arata cat de bine stai cu tiroida

Testul care iti arata cat de bine stai cu tiroida: Storyset 

Legătura dintre tiroidă și temperatura corpului

Testul constă din măsurarea temperaturii bazale a corpului. Tiroida este glanda care reglează nu doar metabolismul, ci și temperatura corpului. De aceea, persoanele care au disfuncții tiroidiene se plâng de obicei de frig.

Atunci când țesuturile acestei glandei sunt slăbite (hipotiroidie), temperatura corpului va fi și ea mult afectată.

Senzația constantă de frig, extremitățile reci și intoleranța la temperaturile scăzute sunt un semn de hipotiroidie.

Pentru a verifica starea tiroidei și capacitatea acesteia de funcționare, putem face un test simplu acasă. Acesta presupune analizarea temperaturii bazale a corpului.

Cum se face testul: verifică-ți temperatura bazală

Temperatura bazală se verifică în fiecare dimineață, 4 zile la rând, oricând. Femeile de vârstă menstruală trebuie să facă acest test de asemenea în a doua și a treia zi a ciclului menstrual.

Aveți nevoie de un termometru bun. Acesta se scutură bine și se pune de cu seară pe noptieră sau pe un dulap din apropierea patului.

A doua zi dimineață, imediat ce v-ați trezit, luați-vă temperatura. Nu vă ridicați din pat. Puneți termometrul la axilă și lipiți brațul de corp.

Stați relaxați timp de 10 minute, apoi scoateți termometrul și citiți temperatura indicată. Notați rezultatul pe un carnețel. Procedați așa în fiecare zi, timp de 4 zile consecutiv.

Rezultatele testului

Temperatura scăzută ⇒ hipotiroidie

Temperatura bazală a corpului este cuprinsă între 36,5 și 36,8 °C. Dacă testul pe care l-ați făcut indică o temperatură mai mică de 36,5 °C în toate cele 4 zile, este semn că tiroida dvs. nu produce suficienți hormoni.

Acesta este cel mai bun diagnostic al hipotiroidiei, pe care nici un laborator de analize medicale nu îl poate oferi.

Temperatura crescută ⇒ hipertiroidie

În cazul în care temperatura bazală este mai mare de 36,8 °C, este posibil să aveți hipertiroidism.

Dacă temperatura bazală este cuprinsă între 36°C și 36,5°C, înseamnă că starea glandei tiroidei este ușor afectată și mai ușor de redresat.

Dacă temperatura este situată între 35°C și 35,5°C, tiroida este mai afectată și este nevoie de detoxifiere și terapie.

Persoanele cu temperaturi scăzute (hipotiroidism) pot avea nevoie de medicamente și iod anorganic.

Hipotiroidismul este foarte ușor de depășit prin detoxificare

Dr. Morse este de părere că cele mai multe cazuri de hipotiroidism apar din cauza unei congestii în corp, datorate acumulării de mucus, acizi și proteine dăunătoare.

O dietă vie, neprelucrată termic sau chimic va face bine glandei tiroide. Consumați mai multe fructe și legume crude, proaspete. Acestea ajută la alcalinizarea și curățarea organismului.

Ele intensifică procesele de eliminare a toxinelor prin piele. Totodată, sporesc funcția glandei tiroidei și ajută la creșterea și normalizarea temperaturii corpului.

Legătura dintre hipotiroidism, lactate, calciu și oase

Femeile trebuie să știe că o tiroidă hipoactivă reduce utilizarea calciului în corp. Acest lucru afectează nu doar țesutul osos și conjunctiv, ci și alte organe și glande ale corpului, inclusiv sistemul vascular. Calciul poate fi folosit de organism doar atunci când tiroida secretă suficienți hormoni.

Contrar așteptărilor, produsele lactate nu sunt bune pentru creșterea calciului din corp. Dr. Morse susține că lactatele creează hipoactivitate sau hiperactivitatea glandei tiroidei prin faptul că duc la mucozități excesive și inflamații.

Aglomerarea de mucus, toxine și inflamația cauzate de produsele lactate depreciază funcția tiroidiană și implicit utilizarea calciului de către corp.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

5 minerale care ajută tiroida să funcționeze mai bine (hipotiroidism)
Ceai pentru hipotiroidism (tiroidă leneșă) – formulă complexă din 8 plante
Cauza reală a hipotiroidismului și soluții – dr. Eric Berg
Hipotiroidismul – simptome și remedii naturiste

Sursă articol: Dr. Robert Morse, Verificarea temperaturii bazale pentru funcția tiroidiană, Să trăim sănătos, fără toxine, Editura Paralela 45, 2015, p. 305

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.