Clorura de magneziu – un antibiotic puternic puțin știut și folosit!
Clorura de magneziu (MgCl2) este o formă de magneziu pe care corpul o asimilează foarte bine și rapid.
Este folosită în mod empiric pentru refacerea carenței de magneziu din corp, pentru detoxifierea organismului, tratarea constipației, arsurilor stomacale și a altor probleme de sănătate.
Cuprins
Clorura de magneziu – un antibiotic dovedit științific
Puțini știu că acest tip de magneziu acționează ca un adevărat antibiotic. Este eficient în oprirea gripei, otitei, abcesului, anginei sau altor infecții. Efectul apare în câteva ore, dacă este administrată la debutul procesului infecțios.
Medicul Pierre Delbet (1861-1957) a descoperit acest remediu miraculos, pe care îl căuta ca alternativă la soluțiile antiseptice convenționale pentru curățarea rănilor.
Chirurgul francez a observat că antisepticele omoară atât microbii dăunători, cât și un număr însemnat de celulele normale. În consecință, țesuturile își pierd rezistența și dezvoltă alte infecții. Cu alte cuvinte, antisepticele convenționale nu făceau decât să producă mai multe infecții.
În anul 1915, acesta căuta un antiseptic care să nu distrugă și celulele sănătoase. În urma mai multor cercetări și experimente, profesorul Delbet a descoperit că clorura de magneziu este o alternativă excelentă la antibiotice.
Clorura de magneziu mărește activitatea fagocitară
Această substanță are capacitatea de a crește cu 129-330% acțiunea globulelor albe (fagocitozele care înghit microbii și celulele uzate).
Clorura de magneziu exercită, așadar, un efect protector natural asupra celulelor. Poate fi folosită atât injectabil, cât și prin aplicarea externă.
Dr. Delbet a folosit-o cu succes în timpul Primului Război Mondial, la tratarea răniților, dar și pentru protejarea persoanelor sănătoase.
Efectele pozitive ale sărurilor de magneziu în experimentele microbiologice pot fi explicate prin numeroasele roluri pe care magneziul le are în corp, precum cel de co-factor enzimatic, moleculă de semnalizare sau de stabilizator al componentelor celulare.
Combate diverse specii de bacterii
Ca și agent antibacterian, clorura de magneziu împiedică aderanța bacteriiilor și formarea biofilmelor (comunitate complexă de celule bacteriene). Prin faptul că mărește permeabilitatea membranei celulare, face bacteriile mai sensibile.
S-a dovedit eficace împotriva speciilor de Stafilococ, Salmonella, Pseudomonas, Enterobacter, Bacillus, Thyphimurium sau Arthrobcter.
Clorura de magneziu previne formarea biofilmelor inclusiv în lapte, ceea ce îl arată un antidot valoros pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare.
Un studiu apărut în jurnalul „Magnesium Research” a arătat că clorura de magneziu ajută la dezinfectarea suprafețelor celulelor infectate cu Listeria monocytogenes și are efect vindecător în bolile de piele.
Cum se consumă clorura de magneziu
Clorura de magneziu (sarea Nigari) trebuie dizolvată cu apă, rezultând într-o soluție.
Ca mijloc profilactic, se amestecă 10 g de sare Nigari cu 1 litru de apă. În scop terapeutic, se folosesc 20 g de Nigari la 1 litru de apă. Se poate pune și zeama de la o lămâie, pentru a da un gust mai plăcut băuturii.
Doze recomandate
În infecțiile severe, dr. Pierre Delbert recomandă administrarea a 50 ml din soluția preparată după indicațiile de mai sus (10 g/1 litru de apă), odată la 3 ore.
Doza zilnică maximă este de 50 ml de soluție, de 5 ori pe zi. În următoarele 2 zile se va lua câte 1 doză (50 ml) la fiecare 6 ore. În continuare, se va administra câte 1 doză la 12 ore, până la dispariția infecției.
La copiii (6 luni – 5 ani), clorura de magneziu se administrează cu o pipetă.
Dacă după primul pahar de soluție apare deja efectul laxativ, este posibil ca doza să fie prea mare. Reduceți doza la 25 ml de soluție. La copii, reduceți doza la 10 ml.
Cum se folosește clorura de magneziu în infecții
Există recomandări diferite de administrare a clorurii de magneziu în funcție de tipul de infecție:
Abcese și furuncule – se consumă 1 pahar cu clorură de magneziu dimineața și 1 pahar seara; tratamentul durează 3 săptămâni; soluția se poate utiliza și extern, prin aplicare de 2 ori pe zi.
Antrax – se bea un pahar odată la 6 ore; extern, se pun comprese cu soluție.
Acnee – se bea un pahar dimineața și un pahar seara; de asemenea, se fac aplicări locale.
Gripă, bronșită, anghină – se beau 3 pahare pe zi de la primele simptome; se recomandă și gargara; pentru curățarea nasului soluția se va dilua pe jumătate cu apă.
Astm – se ia clorură de magneziu de 2 ori pe zi.
Răni, tăieturi, arsuri – se face curățarea rănii cu clorură de magneziu, apoi se aplică extern de 3-4 ori pe zi; se poate urma și un tratament intern, cu 1-2 pahare pe zi.
Afte, infecții ale gurii – se clătește cavitatea bucală cu soluția de clorură de magneziu de 4-5 ori pe zi; soluția se ține în gură 5 minute, apoi se clătește; tratamentul se poate face și intern, cu câte 1 pahar pe zi, administrat seara.
Eczeme – se tamponează zonele afectate cu soluție; intern, se bea un pahar de soluție seara.
Gastroenterită, dizenterie – soluția se poate administra cu argilă verde.
Rujeolă, rubeolă, scarlatină, varicelă – se iau 25 ml de soluție, din 6 în 6 ore, în cazul copiilor de 2-6 ani; doza pentru copiii peste 6 ani este de 50 ml pe zi, odată la 6 ore; administrarea se începe de la primele simptome de infecție; după ce scade febra, se continuă cu o singură doză pe zi, până dispare infecția.
Otită – se iau 50 ml de soluție din 6 în 6 ore în prima zi de la apariția infecției; se pune puțină soluție încălzită în ureche, de 3 ori pe zi.
Contraindicații
Clorura de magneziu nu are efecte adverse, nici nu este toxică. Singurele contraindicații interne sunt în cazul persoanelor cu nefrită severă, insuficiență renală sau hipertensiune arterială mare.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:
Hreanul, un antibiotic puternic – consumatorii sunt feriți de infecțiile respiratorii, gastrointestinale, urinare și orale
Cimbrul de grădină – un foarte bun antibiotic, digestiv și antireumatic
Șovârful (oregano sălbatic) – un antibiotic natural de excepție
Echinacea – un antibiotic vegetal universal remarcabil
Surse articol:
1. Protecție & Vitalitate, Clorura de magneziu – un remediu miracol necunoscut: https://vitalitatesiprotectie.ro/clorura-de-magneziu-un-remediu-miracol-necunoscut/
2. Demishtein K, Reifen R, Shemesh M. Antimicrobial Properties of Magnesium Open Opportunities to Develop Healthier Food. Nutrients. 2019 Oct 3;11(10):2363. doi: 10.3390/nu11102363. PMID: 31623397; PMCID: PMC6835631.
3. James Myhre & Dennis Sifris, What is magnesium chloride? Very Well Health: https://www.verywellhealth.com/magnesium-chloride-4768643