5 plante medicinale utile pentru copii (utilizări externe)

Unii părinți preferă o abordare naturistă a problemelor de sănătate cu care se confruntă copiii lor.

Plantele medicinale au fost întotdeauna un sprijin pentru toți cei din casă, de la mic la mare.

5 plante medicinale utile pentru copii (utilizari externe)

5 plante medicinale utile pentru copii (utilizari externe)

Remediile naturiste sunt practicate de secole, unele chiar de milenii și tot nu și-au pierdut din popularitate.

Ele sunt utile în problemele de zi cu zi, precum răceli, gripe, tăieturi, zgârieturi, vânătăi sau arsuri.

5 plante medicinale utile pentru copii

Dacă faceți parte din categoria părinților care preferă tratamentele naturiste, notați-vă sau salvați recomandările de mai jos.

Sunt 5 plante și alimente care pot fi incluse în trusa de prima ajutor. Acestea se folosesc extern, ceea ce înseamnă că riscurile pentru sănătate sunt minime.

Gălbenelele (Calendula officinalis)

Gălbenelele nu trebuie să lipsească din farmacia casei. Aceste floricele au un potențial terapeutic uriaș, în ciuda aspectului lor delicat.

Gălbenelele sunt antiinflamatoare, antimicrobiene și vulnerare. Susțin procesul de vindecare și cicatrizare a rănilor. Acțiunea lor este blândă, dar eficientă. Pot fi folosite sub formă de ulei, cremă, spălături sau comprese cu ceai.

Dau rezultate bune în infecții, răni, infecții și alte leziuni ale pielii. Ajută în diverse afecțiuni care au la bază o inflamație, precum mâncărimi, iritații de scut, eczeme, dermatită, conjunctivită dermatită seboreică.

O cremă cu gălbenele este bună de avut întotdeauna în casă sau la drum.

Pătlagină (Plantago)

Ambele specii de pătlagină (lată și îngustă) sunt utilizate ca remediu de prim-ajutor. Această plantă crește peste tot și este ușor de recunoscut.

Vine în ajutor în cazul multor afecțiuni externe. Frunzele mestecate puțin în gură sau zdrobite pot fi aplicate direct pe răni sau leziuni. Ajută în înțepături și mușcături de insecte, tăieturi, zgârieturi, abcese, vezicule, furuncule, așchii, hemoroizi, crăpături, bășici.

Frunzele pot fi recoltate și transformate în ulei, creme sau unguente.

Coada-șoricelului (Achillea millefolium)

Această plantă este un hemostatic natural. Oprește sângerările în cazul rănilor mici sau a celor formate la suprafața pielii.

Are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și anestezice. Este utilă în zgârieturi, înțepături de insecte, răni, dermatite, hemoroizi, arsuri, furuncule, mâncărimi, umflături.

Ceaiul din coada-șoricelului poate fi adăugat și în apa de baie pentru copiii răciți, care febră și le curge nasul. Efectele sunt și mai bune dacă florile de gălbenele se combină cu flori de mușețel, mentă, flori sau frunze de coada-șoricelului sau de tei.

Lavanda (Lavandula angustifolia)

Levănțica are o arie specială de acțiune. Ea calmează organismele hiperactive sau supra-anxioase. Părinții care au copii agitați sau neliniștiți pot folosi uleiul esențial de lavandă. Acesta se diluează cu un ulei vegetal și se aplică pe tălpi și pe frunte. Ajută și în cazul arsurilor, juliturilor, înțepăturilor de insecte, acnee, eczeme, tăieturi, arsuri, infecții fungice.

Uleiul esențial de lavandă poate fi inclus și într-un spray cu efect antibacterian pentru dezinfectarea jucăriilor sau a altor obiecte și ustensile cu care cei mici intră în contact.

Se prepară o infuzie de lavandă și una de cimbru. Se amestecă în cantități egale într-o sticlă și se adaugă puțină tinctură de cimbru sau lavandă sau alcool simplu.

Mierea

Deși nu este o plantă, mierea de albine are numeroase beneficii pentru organism. În primul rând, este antibacteriană. Poate fi aplicată direct pe răni, zgârieturi sau infecțiiile pielii.

Are efect calmant, hidratant și imunostimulator. Previne infectarea rănilor.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Constipația la copii – simptome, cauze și remedii testate
Dermatita atopică copii – tratament prin dietă
Astmul la copii – remedii naturiste din plante și alimente
Remedii pentru tuse, sigure și pentru copii – dr. Andrew Weil

Sursă articol: Ayo Ngozy, 5 Child-friendly herbs for topical use, The Herbal Academy: https://theherbalacademy.com/5-child-friendly-herbs-for-topical-use/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.