Unguente Naturale Pentru Hemoroizi Externi

Peste trei sferturi din populația lumii suferă sau au suferit de hemoroizi la un moment dat în viața lor. Vârsta de vârf este între 45 și 65 de ani. Hemoroizii sunt vene inflamate la nivelul anusului și rectului, care crează un disconfort ce tulbură calitatea vieții.

hemoroizi unguente


Între cauzele comune ale apariției hemoroizilor se numără un regim alimentar lipsit de fibre, constipația repetată sau episoade dese de diaree, încordarea în timpul scaunului, sau statul mult timp în același loc, fără posibilitatea de mișcare. Obezitatea, efortul prea mare pot la fel să ducă la apariția hemoroizilor externi.

Hemoroizii vs. fisurile anale

Când oamenii văd pete de sânge pe hârtia igienică și resimt dureri la nivelul intestinului șl rectului, cred că sunt hemoroizi. Însă aceste simptome pot desemna mai curând o mică fisură anală, dureroasă, cauzată de constipație. Când scaunele sunt dificile și uscate, sfincterul anal se deschide în mod forțat mai mut decât în mod normal, ceea ce duce la o ruptură, ceea ce în termeni medicali se numește fisură anală.

Fisurile anale pot provoca dureri ascuțite, înțepătoare, în schimb ce hemoroizii pot provoca sângerare, dar nici o durere.

> Unguent cu propolis și vitamine pentru hemoroizi

Se pune la încălzit 40 ml de ulei de floarea-soarelui, și se adaugă câte o fiolă de Vitamina A, D2 și F. Se rade prin răzătoarea mică 50 g de propolis, și se adaugă în vasul de pe foc. Se amestecă bine ingredientele și se pune apoi în frigider. Cu acest unguent minunat se unge zona afectată de hemoroizi, dimineața și seara, după ce mai întâi s-a spălat zona anală cu un decocot din coajă de stejar.

> Gel de Aloe Vera

Aloe vera este alegerea cea mai frecventă atunci când vine vorba de ameliorarea durerii cauzate de hemoroizi. Este un gel natural, care se aplică ușor și fără efecte secundare. Gelul alină durerea și dinsconfortul imediat de la aplicare, și contribuie la vindecare hemoroizilor, deoarece conține anumiți compuși care ajută la regenerarea țesuturilor anale.

> Witch hazel cremă

Witch hazel este un alt produs popular pentru tratarea hemoroizilo. Se poate găsi la farmaciile naturiste, și se folosește extern. Se aplică pe zona anală ca orice alt unguent. Compușii conținuți ajută la reducerea sângerărilor datorită proprietăților astringente. Crema Witch hazel ajută de asemenea la vindecare mâncărimilor și a inflamațiilor.

>Unguent de de castane sălbatice

Această plantă este recomandată în mod normal pentru circulația de sânge deficitară, însă ea se poate folosi și pentru ameliorarea simptomelor date de hemoroizi. Castanul sălbatic conține Aescin, un ingredient care funcționează ca un anti-inflamator. Planta este de obicei este ingerată, dar se poate găsi și sub formă de unguent, sau s epoate folosi sub formă de comprese.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. VA MULTUMESC MULT.FOLOSITOR

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.