Splina Mărită şi Dureri de Splină: Cauze şi Tratamente Naturiste

Splina este unul din cele mai mici organe ale corpului nostru, poziţionat strategic lângă stomac, sus în partea stângă a abdomenului. Numită şi „cimitirul globulelor roşii din sânge”, splina se ocupă cu distrugerea celulelor sângelui îmbătrânite şi deteriorate. Datorită acestui rol, dar şi a substanţelor anti-microbiene pe care le produce, splina previne infecţiile şi întăreşte imunitatea corpului.

splina marita dureri de splina tratament naturist

Cauze şi simptomele splinei umflate

Splenomegalia apare atunci când splina se măreşte şi nu mai poate procesa, respectiv recicla celulele roşii din sânge. Această afecţiune poate să apară din cauza unor boli de sânge, hepatice, infecţioase sau tumori şi chisturi: gripă şi răceală, carii infectate, hepatită sau ciroză, tuberculoză, malarie, boli autoimune, septicemie, cancer, unghii încarnate. Efortul fizic este un alt factor care poate duce la creşterea în volum a splinei şi la apariţia durerilor.

Când durerea persistă chiar şi în stare de repaos, şi durează câteva zile, este bine să se consulte un medic. Când splina se simte la palpare, diagnosticul este splină mărită. Simptomele sunt: disconfort şi durere în zona splinei, astenie, oboseală acută, senzaţie de plin deşi s-a consumat puţină mâncare.

Splina mărită – Tratamente naturiste

În medicina chineză tradiţională, splina este organul cel mai important, iar Hildegard von Bingen spunea că splina este esenţială pentru sănătatea sângelui, de a cărui stare depind toate celelalte organe. Majoritatea reţetelor pentru bolile de splină descrise mai jos fac parte din medicina inspirată de Dumnezeu a călugăriţei Hildegard vin Bingen.

1. Pătrunjel vin + oţet de vin + miere

Se fierb 10 frunze de pătrunjel într-un litru de vin, 2 linguri de oţet de vin şi 150 g de miere de albine. Preparatul obţinut se strecoară şi se trage în sticle sterilizate cu alcool. Se păstrează la frigider. Se bea zilnic, câte 20 ml de preparat, după masă. Este un leac miraculos pentru dureri de splină, de inimă sau în coaste. Bolnavii de diabet vor reduce cantitatea de miere la jumătate.

2. Comprese cu seminţe de in

Se fierb seminţe de in în apă şi apoi se storc bine şi se înfăşoară într-o bucată de pânză. Se fixează compresa caldă pe zona splinei şi se lasă să acţioneze până se răceşte. Inul cald ajută la vindecarea durerilor de splină.

3. Suc de lămâie + suc de ceapă

Se amestecă 10 ml de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu 6 ml de suc de ceapă, şi se bea preparatul obţinut de 2 ori pe zi: o dată dimineaţa şi o dată seara.

4. Curmale + miere

Se pun de cu seară la înmuiat în apă 5-6 curmale. A doua zi se amestecă la blender cu o linguriţă de miere şi se consumă de regulă pe stomacul gol, dimineaţa.

5. Seminţe de muştar + suc de castravete

Se stoarce sucul de la un castravete amar şi se amestecă cu un vârf de linguriţă de pulbere de seminţe de muştar măcinate.

6. Castane prăjite

Durerile de splină pot fi rapid ameliorate cu castane comestibile prăjite, consumate calde.

7. Crengi de cedru + miere

Se mixează o mână de vârfuri de crengi de cedru şi se combină cu 500 de miere fiartă (de la care se aruncă spuma). Din acest preparat se ia câte o linguriţă, de 3 ori pe zi, pe pâine, după masă.

8. Vin de voiniceriu (Euonymus europaeus)

Se pun la fiert 2 linguri de fructe de voinceriu într-un litru de vin curat. Se fierb 5 minute. Se strecoară apoi printr-un tifon şi fructele se consumă zilnic. Ţuica obţinută se bea timp de 2-3 luni, câte 20 ml pe zi. Atenţie! Fructele de voinceriu crude sunt otrăvitoare.

Cautari:
    splina marita | ceaiuri pentru splina | splina marita tratament | ceai pt splina | Tratament splina marita | dureri de splina | ceai pentru splina | tratament pentru splina | tratament splina | ceaiuri pentru dureri de splina |

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. VA MULTUMESC .INFORMATII UTILE.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play