Clicky

Cum Să Elimini Excesul de Apă din Corp

Edemul, pungile de sub ochi, picioarele umflate şi balonarea, sunt toate simptome care descriu retenţia de apă.  Retenţia de apa poate fi cauzată de schimbările hormonale, de medicamente, de boală, dar şi de dietă. Metodele de eliminare a apei în exces depind de cauza exactă, dar oricine poate face câteva ajustări dietetice care să ajute în ameliorarea acestei condiţii.

retenţia de apă

Balonarea cauzată de sindromul premenstrual

Când te simți „inundat” şi plin, să mai bei un pahar de apă este cu siguranţă ultimul lucru pe care vrei să-l faci. Însă medicii spun că poate fi cel mai bun lucru pentru tine. Apa curăţă corpul mai bine decât orice altceva, şi reduce foarte uşor balonarea care apare în perioada dinaintea şi din timpul menstruaţiei. . Este bine să se bea câte 8-10 pahare de apă pe zi.

Vitamine şi minerale

Aceste trei componente sunt de mare ajutor în eliminarea excesului de apă din organism. Experţii medicali de la Universitatea de Ştiinţe din Oregon explica faptul că deficienţele din aceste substante nutritive esentţale pot provoca uneori retenţia de apă şi îngrăşarea din cauza acestui lucru. Aduliţi ar trebui să ia zilnic câte 400 mg de magneziu, 100-1500 mg de calciu şi 3.500 mg de potasiu.

Vitaminele A şi C pot îmbunătăţi starea persoanelor afectate de retenţia de apă. Când te simţi ca un balon, încercați să creşti aportul de vitamine A şi C, deoarece ambele pot ajuta la diminuarea fragilităţii capilarelor şi a surplusului de apă.

> Ridică picioarele

În cazul retenţiei de apă, glezenele se pot umfla ca o pâine. Datorită efectelor gravitației, retenţia de apă tinde să coboare până în picioare şi glezne, deşi nici celelalte părţi ale corpului nu sunt scutite. Un sfat util este ca persoanele care suferă de retenţie de apă să ridice picioarele sus, pe o pernă, mai ales atunci când dorm sau se odihnesc. Acest lucru ajută la drenarea lichidului din membrele umflate. Chiar şi la serviciu, cei care stau pe scaun, pot ridica picioarele mai sus de nivelul podelei pentru câteva minute, sau pot folosi pauza de prânz pentru a se mişca puţin.

Nu este bine să se poarte încălţăminte strâmtă, deoarece acest lucru pune mai multă presiune pe coapsele superioare şi pe talie, limitând astfel îndepărtarea fluidelor din partea inferioara a picioarelor.

> Aplică pachete de gheaţă

Când ţi se umflă gleznele, aplică pungi cu gheaţă pentru a le ajuta să revină la dimensiunea normală. Cuburile de gheaţă se pun într-o pungă de plastic şi se înfăşoară un prosop subţire în jurul pungii, şi se aplică pe locul afectat 5-10 minute.

O pungă de legume congelate funcţionează la fel de bine. În timpul verii, se pot înmuia picioarele până la glezne într-un lighean cu apă cu gheaţă. Persoanele care au diabet sau stau prost cu circulaţia sângelui la nivelul picioarelor ar trebui să sară peste baia cu gheaţă, cu excepţia în care medicul le-a recomandat aceasta.

Dieta pentru retenţia de apă

Banane

Fie că le mănânci simplu, ca atare, fie că le amesteci cu cereale dimineaţa, bananele conţin cantităţi mari de potasiu, care ajuta la eliminarea retenţiei de lichide din corp. Cei care nu sunt mari fani ai bananelor pot consuma stafide în loc, pentru un efect similar.

Trebuie limită la alcool şi renunţarea la tutun. Mâncarea de tip fast-food este agravantă, deoarece conţine foarte multă sare şi condimente. Se pot mânca 3 mese pe zi în loc de 6.

Iaurt

Prea multe dulciuri fac stomacul să se umfle. Această stare se poate trata uşor cu o ceaşcă de iaurt simplu degresat, care conţine culturi active cu proprietăţi digestive. Acestea au de asemenea capacitatea de a creşte bacteriile bune din intestin.

Diuretice naturale

Sucul de afine este un diuretic natural senzaţional, extre, de delicios. Se bea direct, ca atare, pentru ameliorarea simptomelor retenţiei de apă.

Cautari:
    La fragilitate capilară ai retenție de apă? | Retenția de apă și fragilitatea capilară | Retenție de apă din cauza fragilitații capilare? | Vitamina C te ajută în retenția de apă |
loading...

3 comentarii

  1. band 2, 3 poate chiar 4 de litri de apa pe zi;)))

  2. misto sfaturi – chestia cu bautul unor cantitati de apa mai mari decat simti nevoia e geniala! mi-a placut si ideea cu ridicatul picioarelor, s-o spui elevelor tale – si cu pusul unor pungi de legume congelate pe glezne.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *