Apendicita – Simptome şi Tratamente Naturiste de Prevenire

Apendicita este de regulă una din tulburările care prezintă un pericol major pentru sănătate, şi de obicei, tratamentul înseamnă eliminarea apendicelui inflamat imediat, prin operaţie. Apendicita este descrisă ca una din cele mai urgente cazuri medicale, însă simptomele incipiente pot fi tratate acasă, din timp. Neglijarea primelor semne de apendicitî poate duce la izbucnirea unor infecţii care pot pune viaţa în pericol.

apendicita simptome tratamente naturiste

Ce este apendicita

Apendicita este o afecţiune în care apendicele se inflamează şi se umple cu puroi. De multe ori, toxinele din colon provoacă apendicita, care blochează practic lumenul apendicular. Treptat, o mare de materii reziduale se acumulează în cecum şi cauzează apendicita.

Apendicita este o inflamare anormală în anexă – un segment al intestinului gros prezent în corpul uman. Acest segment în formă cilindrică nu îndeplineşte nici o sarcină importantă în organism, şi de aceea poate fi eliminat fără probleme în caz de apendicita severă.

Apendicita – Simptome

•  Durere în partea dreaptă a abdomenului la palparea abdomenului în partea stângă
•  Dureri recurente
•  Pierderea apetitului
•  Constipaţie
•  Strănut şi tuse
•  Stare uşoară de greaţă
• Ten palid atunci când persoana în cauză experimentează explozii apendice şi puroiul este evacuat în cavitatea abdominală.

Infecţia se poate răspândi în decursul a 24-48 de ore de la agravarea acestor simptome. În aceste cazuri, este nevoie de intervenţie chirurgicală. Altfel, remediile naturiste pot ajuta la prevenirea operaţiei de apendicită, când semnele sunt uşoare.

Apendicita – Tratamente naturiste

Remediile naturiste pentru simptomele apendicitei includ grâu integral, ghimbir, păpădie, schinduf sau cucurmină.

> Fasole Mung

Una dintre cele mai utile remedii de origine vegetală pentru trataarea apendicitei este fasolea mung. Se ia de regulă o lingură de fasole, de 3 ori pe zi, pentru îmbunăţirea simptomelor.

> Sucuri de legume

Sucurile extrase din sfeclă şi castravete pot servi ca remedii excelente pentru apendicită. Sucul de morcovi este de asemenea inclus pe lista tratamentelor la domiciliu pentru tratarea acestei afecţiuni. Se pot combina toate aceste sucuri în proporţii egale, într-o formulă imbatabilă.

> Tărâţe de grâu

Nu există nici un înlocuitor mai bun pentru grâu în cazul prevenirii apendicitei. Tărâţele de grâu amestecate cu făină de grâu pot fi utilizate la fabricarea pâinii de casă. Acest produs este bun şi pentru sănătatea digestivă.

> Ghimbir

Persoanele care suferă de apendicită trebuie să evite constiparea, deoarece aceasta poate duce la inflamarea apendicelui. Ghimbirul, consumat sub formă de suc este extrem de util în acest sens. sucul de ghimbir este recomandat şi în caz de greaţă sau starea de vomă asociate cu apendicita.

> Păpădia

Produsele pe bază de plante cu calităţi antioxidante cum este păpădia, ajută în tratamentul apendicitei. În cazul în care persoana în cauză suferă de diabet sau de orice tip de tulburare renală, această plantă este contraindicată.

> Seminţe de schinduf

Se pune o lingură de seminţe de schinduf în apă rece şi se apoi la fiert câteva minute. ceaiul se bea după ce s-a răcit, zilnic.

> Turmeric

Amestecul de turmeric şi ghimbir este unul formidabil pentru reducerea durerilor şi inflamaţiei provocate de apendicită.

> Busuioc şi mentă

Se recomandă decoctul de busuioc ca remediu pentru febra care apare în cazul apendicitei. 2-3 picături de mentă într-un pahar de apă caldă poate de asemenea elimina neplăcerile cauzate de apendicită.

Înainte de aplicarea oricărui tratament, este necesar să se obţină un diagnostic clar de apendicită. Cu cât mai prompt este diagnosticul, cu atât mai rapid vor fi reduse simptomele, şi astfel vor putea fi prevenite o serie de complicaţii ulterioare.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.