Clicky

Bronhopneumopatia Obstructivă Cronică: 8 Tratamente Naturiste

Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) reprezintă o obstrucţie a fluxului de aer care duce la plămâni, şi este caracterizată printr-o formă de bronşită cronică, sau emfizem pulmonar. Este o boală respiratorie care de obicei rezultă din ani mulţi de fumat activ. Fumatul pasiv agravează starea de sănătate, precum şi toxinele din mediu, de tipul dioxidului de siliciu şi cadmiu.

BPOC tratamente naturiste si remedii

BPOC – Simptome şi factori nocivi

Daunele la plămân sunt gradule, şi din acest motiv, primele simptome se resimt la persoanele fumătoare după vârsta de 40 de ani.

Tusea este primul simptom care începe să se dezvolte. La început ea se manifestă ca o tuse specifică fumătorilor şi este trecătoare, însă treptat devine persistentă (cronică). Apare sputa (felgma) – căile respiratorii deteriorate produc mai mult mucus decât în mod normal. Abia când apar dificultăţi severe de respiraţie (dispnee), persoanele în cauză încep să se alarmeze. Dispneea este un tip de respiraţie scurtă, şuierătoare, care în timp poate deveni şi dureroasă.

Infecţiile respiratorii şi infecţiile în piept sunt mult mai frecvente la bolnavii de BPOC, iar simptomele de tuse şi dispnee se pot înrăutăţi. Sputa devine galbenă sau verde în timpul unei infecţii respiratorii.

Astmul şi bronhopneumopatia obstructivă cronică au deseori simptome similare. Cu toate acestea, ele sunt boli diferite. În cazul BPOC, vorbim despre o deteriorarea permanentă a căilor respiratorii, simptomele sunt cronice (persistente) şi tratamentele sunt limitate. În astm, exista o inflamaţie a căilor respiratorii care cauzează o contracţie a muşchilor. Simptomele vin şi trec, şi variază în funcţie de servitate şi de perioadă.

Tratamente naturiste pentru BPOC

Această boala potenţial letală se poate ameliora cu ajutorul suplimentelor naturale, plantelor, şi mai ales printr-o dietă sănătoasă. Dieta benefică în acest caz este una bazată pe fructe şi legume organice. Se recomandă evitarea produselor de origine animală, inclusiv a ouălor, a laptelui şi a brânzeturilor. Multe studii indică faptul ca adăugarea de broccoli la dieta zilnică îmbunătăţeşte simptomele.

1. Ulei Omega-3

Uleiurile de peşte bogate în acizi graşi Omega-3 sunt benefice pentru suferinzii de bronhopneumopatia obstructivă cronică. Aceştia se regăsesc mai ales în produsele alimentare de tipul peştelui gras (macrou, hering, păstrăv, sardine, ton alb şi somon), seminţe d ein sau nuci.

2. Vitamina C, magneziu şi calciu

Cercetările efectuate la Universitatea din Maryland au arătat că vitamina C, calciul şi magneziul sprijină funcţia pulmonară, fiind astfel trei suplimente recomandate în tratamentul BPOC. Studiile au arătat că persoanele bolnave de bronhopneumopatia pulmonară cronică prezintă adesea un nivel scăzut de magneziu, din pricina alimentaţiei necorespunzătoare.

3. Carnitina si Coenzima Q10

Cercetările au arătat de asemenea că suplimentele de Carnitina şi Coenzima Q10 sunt benefice pentru ameliorarea acestor simptome, întrucât au adus îmbunătăţiri semnificative asupra respiraţiei.

4. Frunze de măslin

Frunzele de măslin sunt printre puţinele remedii care uşurează simptomele de BPOC. Acestea reduc inflamaţia şi ajută în tratamentul infecţiilor asociate cu BPOC. Frunza de măslin este un antibiotic natural, cu proprietăţi anti-virale, anti-bacteriene şi anti-inflamatorii extraordinare.

5. Serapeptaza

În jurul acestei enzime naturale s-au construit numeroase poveşti de vindecări miraculoase. În Germania, serapeptaza este folosită cu succes în tratarea sinuzitei cronice. La nivel mondial, serapeptaza ajută în astm, bronşită, emfizemul pulmonar, cancer pulmonar, sistem imunitar deficitar şi diverse inflamaţii severe.

Serapeptaza este un agent natural, fiziologic, fără efecte inhibitoare asupra prostaglandinelor, fiind lipsit de efecte secundare la nivel gastrointestinal.

6. Ardeiul iute (Capsicum annuum)

Ardeiul iute este unul din cele mai populare condimente, fiind folosit pentru îmbunătăţirea circulaţiei şi a respiraţiei. Iată o reţetă populară de purificare a sângelui: o cană de apă, 1/4 linguriţă de ardei iute, o lingură de oţet de mere şi 2 linguriţe de miere. Se amestecă şi se bea încet pe tot parcursul zilei.

7. Alte plante

Enchinacea, ginsengul, quercetinul, cimbrul, armurariul, eucaliptul şi Lobelia sunt alte plante medicinale cu efecte bune în bronhopneumopatia pulmonară cronică.

8. Terapia cu sare, aerosolii salini

Haloterapia (salinoterapia) este unul din cele mai vechi, complexe şi totodată simple metode de tratare a afecţiunilor respiratorii. Inhalarea de aerosoli salini s-a dovedit clinic a fi un remediu eficient în curăţarea sistemului respirator şi eliminarea toxinelor. Particulele de sare respirabile pătrund în arborele bronşic sub formă de cristale fine, iar serul uscat difuzat funcţionează ca o “perie bronşică” pentru căile respiratorii.

Aerosolii de sare au şi proprietăţi bactericide, de curăţare a florei microbiene a tractului respirator. Aceştia cresc rezistenţa corpului la boli ale tractului respirator. Aerosolii de sarea suntun decongestionant bine cunoscut pentru capacitatea lor de a reduce extinderea inflamaţiei căilor respiratorii, de a regla secreţia de mucus şi de a debloca bronhiil. În urma acestui tratament, organismul devine mai puţin sensibil la o substanţă care produce reacţii alergice.

Clorura de sodiu şi aerosolii uscaţi întăresc imunitatea şi redc reacţiile alergice la polen şi alţi factori alergeni. Eficacitatea tratamentului este estimată la 75-98%.

Avantajele terapiei cu sare

Terapia de sare este de 100% naturală, în condiții de siguranţă, şi fără efecte secundare. Aceasta oferă și ajutor pe termen lung şi poate fi folosită ca un tratament complementar la medicamentele prescrise, sau chiar ca tratament unic. Există foarte multe saline în România unde se poate beneficia de aerosolii salini.

 

 

Cautari:
    bpoc tratament naturist | tratament naturist bpoc | ceaiuri pentru bpoc | bpoc tratament medicamentos | bronhopneumopatie cronica obstructiva tratament naturist | serapeptaza sinuzita efecte | tratament Bpoc | vitamina c si bpoc |
loading...

4 comentarii

  1. imi place aceasta pagina un remediu pentru a elimina apa din corp I_mi puteti recomanda?

  2. vreau si eu………!!!!!!!!!!!!

  3. Beţi 4 beri şi…daţi apa afară din corp…

  4. Cum se folosesc frunzele de maslin,ceai sau macerat, pt bpoc?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *