Miere cu scorțișoară – combinația care face praf răceala!

Amestecul de miere cu scorțișoară este unul din cele mai simple tonice naturale pentru sănătate. Este folosit în scop preventiv și terapeutic în diverse culturi.

Ambele ingrediente au beneficii, însă potența lor crește atunci când le combinăm și le consumăm împreună.

Miere cu scortisoara - combinatia care face praf raceala

Miere cu scortisoara – combinatia care face praf raceala

Miere cu scorțișoară – antidotul bolilor

Unele persoane păstrează acest amestec în casă, mai ales în perioada rece. Îl folosesc la primele simptome de răceală – dureri în gât, tuse, nas înfundat.

Poate fi consumat și ca tonic energizant, imunitar sau profilactic.

Citește și – Scorțișoară cu miere – antidotul zilnic al îmbătrânirii și îmbolnăvirii

Pe cât de simplă pare această mixtură, pe atât de puternice sunt efectele ei. În plus, se prepară foarte ușor. Aveți nevoie doar de o miere naturală, de calitate și de scorțișoară indiană.

Este important să folosiți scorțișoară indiană (Ceylon) și nu scorțișoară chinezească (Cassia) deoarece acesta are o cantitate mai mică de cumarine care vatămă ficatul în doze mari.

Scorțișoara Ceylon poate fi consumată pe termen lung fără probleme. Se găsește doar la magazinele naturiste. Cea din magazinele alimentare este chinezească.

Miere cu scorțișoară – rețetă

Proporția este de ¼ linguriță de scorțișoară măcinată la 1 linguriță de miere. Această doză poate face praf o răceală în 1-2 zile. Luați această cantitate de 2 ori pe zi, timp de 3 zile.

Este mai simplu să preparați din start o cantitate mai mare și să o păstrați într-un borcănel de sticlă. Nu este nevoie să țineți borcanul în frigider.

Mod de administrare

Pasta de miere și scorțișoară poate fi consumată ca atare, sau poate fi adăugată într-un pahar cu apă caldă. Astfel ajută la eliminarea infecțiilor din vezica urinară.

Note și sugestii

În amestecul de miere și scorțișoară se pot adăuga și alte ingrediente benefice. De exemplu, se poate pune puțină sare de Himalaya pentru un plus de minerale.

Se poate adăuga pulbere de cuișoare măcinate, pulbere de cătină sau măceșe, pulbere de turmeric și ghimbir, tinctură de propolis etc.

Beneficiile ingredientelor din rețetă

Un ziar canadian publica pentru prima dată în anul 1995 un articol despre beneficiile consumului de miere cu scorțișoară. De atunci, acest remediu a devenit popular în toată lumea.

Fără îndoială, aceste ingrediente au calități medicinale. Atât mierea, cât și scorțișoara au proprietăți antimicrobiene. Sunt antivirale, antibacteriene, antifungice, imunostimulatoare, antioxidante și antiinflamatoare.

Mierea cu scorțișoară îmbunătățește digestia și combate formarea gazelor intestinale.

Prin faptul că reduce factorii de risc cardiovasculari (colesterolul LDL, trigliceridele și tensiunea arterială), acest amestec poate preveni bolile cardiace.

Citește și – Cura cu miere și scorțișoară pentru colesterol

Pasta de miere și scorțișoară poate fi aplicată și extern, pe răni. Studiile au arătat că ambele ajută la tratarea infecțiilor. Combat bacteriile și inflamația.

Scorțișoara are beneficii în răceli, infecții, gripă, imunitate scăzută, diabet, artrită, colesterol mărit. Reduce inflamația sistemică, stimulează metabolismul, dă energie și mărește atenția.

Testele în eprubetă  au arătat că această mirodenie poate încetini progresia bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.

Câteva studii pe animale au dezvăluit că scorțișoara împiedică creșterea și reproducerea celulelor canceroase.

Citește și – Ghimbir la borcan cu miere și scorțișoară – un secret al oamenilor longevivi din Caucaz

Alte cercetări sugerează că scorțișoara poate fi utilă în tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție (ADDH), sindromul intestinului iritabil, sindromul premenstrual, ovarele polichistice și toxiinfecții alimentare.

Mierea și scorțișoara nu trebuie administrate copiilor sub 1-2 ani.

Surse articol:

1. Jes, Make your own cold fighting medicine, Strangers and Pilgrims on Earth: http://strangersandpilgrimsonearth.blogspot.com/2013/05/make-your-own-cold-fighting-medicine.html
2. Becky Bell, Amy Richter, Honey and Cinnamon: A powerful remedy or a big myth? Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/honey-and-cinnamon#the-basics

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.